Iki tobulumo – pora žingsnių

Kalbėdama apie troškinių gamybos paslaptis, B. Baratinskaitė sako: nors šį patiekalą paruošti yra itin paprasta, keletas gudrybių jam suteiks dar išraiškingesnį skonį. Todėl kulinarijos ekspertė, pirmiausia, pataria tinkamai pasirūpinti pagrindiniu valgio komponentu – skysčiu.

„Troškinį galima ruošti labai paprastai – turimus ingredientus sudėti į vandenį ir palikti virti ant silpnos ugnies. Tačiau, patiekalo skystį pagardinus sultiniu, skonis visiškai pasikeis: turės daugiau spalvų, intensyvumo. Šiai gamybos gudrybei atsiskleisti puikiai tinka ne tik savarankiškai pasigaminti, bet ir jau paruošti sultiniai, kurių siūlome savo asortimente. Jie leidžia ir taupyti laiką, ir yra ypač kokybiški bei natūralūs“, – akcentuoja B. Baratinskaitė.

Kita pašnekovės atskleidžiama troškinių paslaptis – tinkamas daržovių paruošimas. B. Baratinskaitės teigimu, norintys tiek mėsiško, tiek vegetariško patiekalo, turėtų nedaryti klaidos, kuri įprasta daugeliui.

„Dažniausiai šis valgis troškinamas valandą ir daugiau. Tačiau tiek laiko daržovėms tikrai nereikia, kadangi jos gali pervirti, prarasti savo naudingąsias savybes. Todėl šį ingredientą patartina suberti likus maždaug 20 minučių iki gamybos pabaigos. Taip daržovės išsaugos puikų skonį ir naudingumą. Ne veltui ši troškinio sudedamoji vadinama patiekalo pagrindiniu elementu. Dėl daržovių jis yra sveikas, sveikatai naudingas, organizmo neapsunkiantis, nekaloringas maistas. Tokie troškinio privalumai ypač svarbūs šiuo metu, kai itin norime rūpintis savimi, tik troškinant per ilgai galime pastaruosius prarasti“, – atkreipia dėmesį B. Baratinskaitė.

Todėl maisto ekspertė, atskleidusi troškinių gamybos paslaptis, siūlo jas pasitelkti gaminant patiekalą ir išbandyti du netradicinius bei skoniais turtingus receptus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)