aA
Šakšuka – patiekalas, kurio kilmė priskiriama Šiaurės Afrikos, arabų ir Izraelio tautų virtuvėms. Šakšukos pagrindiniai ingredientai – pomidorai, čili pipirai, česnakai ar svogūnai, kiaušiniai ir kuminas. Dažnai padažui naudojamos paprikos, ypač Izraelio virtuvėje. O šiais laikais šakšukai tiesiog beprotiškai populiarėjant visose gastronomijos kultūrą propaguojančiose šalyse, esti ir galybė jos variacijų. Kaip pavyzdžiui, žalioji šakšuka su špinatais ar pesto padažu. Į šakšuką maisto tinklaraštininkai, šefai ir virėjai, ar tiesiog mėgėjai gaminti deda savo mėgstamus ingredientus, taip šiam rytietiškam patiekalui suteikdami naujų veidų.
Žalioji šakšuka su mėlynojo pelėsio sūriu
Žalioji šakšuka su mėlynojo pelėsio sūriu
© Recepto autorė

Šakšuka ruošiama ir pateikiama keptuvėje ar tadžine.

Mano bene skaniausia valgyta šakšuka buvo pagaminta Jeruzalės turguje „Manou bashouk“, bet ten jau kiti reikalai. Po šio vizito esu pagaminusi gal 20 ar 30 variantų (truputėlį keičiant vienas ar kitas ingredientų dalis). Dalinuosi vienu jų – šį kartą su mėlynuoju pelėsiniu sūriu. Patikėkite, jis čia dera – puikiai!

Žalioji šakšuka su mėlynojo pelėsio sūriu

Jums reikės dviem asmenims:

  • 4 kiaušinių
  • 1 žaliosios paprikos
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 150g lapų: burokėlių, špinatų
  • Saujelės petražolių
  • Kelių pomidoriukų
  • Skardinės pomidorų savose sultyse
  • Čili pipiro
  • 1,5 a.š. kumino
  • Aliejaus
  • 80-100g sūrio su mėlynuoju pelėsiu
  • Svogūnų laiškų

Žalioji šakšuka su mėlynojo pelėsio sūriu
Žalioji šakšuka su mėlynojo pelėsio sūriu
© Recepto autorė

Gaminimo eiga:

1. Pirmiausia, pasiruoškime padažą. Išvalykite papriką nuo sėklyčių ir ją supjaustykite. Beje, ar žinojote, jog sunkiausiai virškinama yra paprikos odelė, tad tiems, kas turi problemų, siūlau nusilupti ir ją.
2. Kiaušinius išimkite iš šaldytuvo. Kai juos mušite į padažą, jie turi būti kambario temperatūros.
3. Susmulkinkite česnaką, svogūną bei čili pipiriuką.
4. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi, dėkite šiuos produktus.
5. Papriką šiek tiek patroškinkite, berkite kuminą.
6. Pilkite pomidorus savose sultyse ir dėkite kelis šviežius mažus pomidoriukus. Kai viskas išsitroškins, dėkite salotų lapus ir pilkite puse stiklinės vandens.
7. Keptuvę uždenkite, troškinkite ant vidutinės ugnies apie 10-15min.
8. Padažui sutirštėjus, padarykite keturias duobutes ir įmuškite kiaušinius. Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite 5 min (skystam tryniui, o jeigu norite kieto 8 min).
9. Patiekite keptuvėje, viską apiberkite sūriu su mėlynuoju pelėsiu, apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais ir petražolėmis. Sūris suteiks puikaus pikantiškumo.
10. Patiekite su šviežia duona.

Žalioji šakšuka su mėlynojo pelėsio sūriu
Žalioji šakšuka su mėlynojo pelėsio sūriu
© Recepto autorė

Skonių variacija:

1. Galima gardinti ir pakeptomis chorizo dešrelėmis.
2. Interpretuokite su skirtingais sūriais.

Žalioji šakšuka su mėlynojo pelėsio sūriu
Žalioji šakšuka su mėlynojo pelėsio sūriu
© Recepto autorė
Tinklaraštis „Myliu sūrį“
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(11 žmonių įvertino)
3.5455

Išbandykite patys: trys pigūs, tačiau savo skoniu paperkantys receptai iš kiaušinių (2)

Atrodo, kad iškepti kiaušinienę gali net ir visai kojos į virtuvę nekeliantis žmogus, tačiau...

Rauginti kopūstai namie: 2 nesudėtingi receptai (6)

Ar žinote daug produktų, kuriuos dėl naudingų medžiagų gausos noriai valgytų tiek mėsos...

Sena naujai: kaip pasigaminti skanią košę pusryčiams? (6)

Turbūt daugeliui vaikystėje bent kelis kartus iš tėvų ar senelių yra tekę girdėti raginimą...

Rudeninės daržovių ir kruopų sriubos: kuo naudingos ir kaip jas skaniai paruošti

Sriuba – sveikas, skanus, lengvas ir organizmą sušildantis maistas. Ne veltui rudenį tautiečiai...

Traškus marinuotas moliūgas per 12 valandų (13)

Alfas Ivanauskas parodė, kaip pasigaminti traškų marinuotą moliūgą per 12 valandų.

Top naujienos

Teisme – JAV gyvenančio Venckienės sūnaus skundas: kur yra mano pusseserė? (158)

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktos buvusios teisėjos ir iš Seimo apkaltos proceso tvarka...

Sergamumu koronavirusu gerokai pralenkėme Švediją: profesorius paaiškino, ką darome ne taip (85)

Švedija nesiėmė ypač griežtų kovos prieš koronavirusą priemonių. Tačiau sergamumas...

Razmuvienė: matant žmonių elgesį – 950 atvejų per dieną yra ne riba papildyta (455)

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro epidemiologė Daiva Razmuvienė siūlo nebevartoti...

Paauglę sodyboje sumušęs ir išžaginti bandęs jurbarkietis išsaugojo laisvę papildyta merginos advokato ir prokuroro komentarais (941)

Žiauriu smurtu prieš merginą ir pasikėsinimu išžaginti pasibaigusi paauglių šventė...

Putinas: jokio karantino nebus prie ligoninių – greitosios pagalbos automobilių eilės (176)

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį sakė, kad Rusijoje neplanuojama įvesti...

Nick Leiber | D+ nariams

Pandemijai atsparus verslas: nebus geresnio laiko pradėti naują arba reorganizuoti esamą

Covid-19 pandemija sugriovė Trento Griffino Braafo transporto paslaugų įmonę – tad jis...

Koronavirusas pasiekė vieną atokiausių pasaulio valstybių

Maršalo Salos – viena iš nedaugelio pasaulio valstybių, kuriose iki šiol nebuvo fiksuota...

Melo pagalba ragina plungiškius pasekti Raseinių pavyzdžiu: pataria nesitestuoti dėl COVID- 19 (14)

Nepaisant nerimą keliančios COVID-19 situacijos, kai kurie lietuviai ragina tautiečius spjauti į...

Įspėjo dažnai manevruojančius: jūsų keliamas pavojus yra didesnis nei įsivaizduojate (10)

Suirzę ar skubantys vairuotojai dažniau ne tik viršija numatytą leistina greitį, tačiau ir...

|Maža didelių žinių kaina