aA
Netoli Šventosios miestelio įsikūręs Japoniškas sodas, kuriame dažnai šeimininkauja prancūzų šefas Olivier Criou. Su juo susipažinome per bretoniškų blynų dienas.
Olivier Criou gamina prancūziškus blynelius
© DELFI / Modesta Meškė

Tą kartą Olivier iškepė „Crêpes complètes“ – bretoniškus grikių miltų blynus su paštetu „pâté“, kiaušiniu ir sūriu „Gruyère“, sardinėmis ir porais, su šokoladu ir lydytu sviestu „Paysan Breton“, o vaikus džiugino mieliniais blyneliais „Kouign“ su bretoniška sūdyta karamele, kaštainių kremu ir džemais.

Olivier Criou gamina prancūziškus blynelius
Olivier Criou gamina prancūziškus blynelius
© DELFI / Modesta Meškė

Pasidomėjome, koks šios ypatingos prancūziškos blynelių tešlos receptas.

Olivier Criou gamina prancūziškus blynelius
Olivier Criou gamina prancūziškus blynelius
© DELFI / Modesta Meškė

„Ši tešla yra labai paprasta. Bretanės regione šiems blyneliams naudojamas tik vanduo. Tačiau vienoje tešloje naudojamos dvi skirtingos miltų rūšys – grikių miltai, pilno grūdo grikių miltai, vanduo, pipirai, druska ir viskas baigta“, – teigė Olivier.

Olivier Criou gamina prancūziškus blynelius
Olivier Criou gamina prancūziškus blynelius
© DELFI / Modesta Meškė

Pasak iš Bretanės regiono kilusio šefo, neužteks tešlos tik maišyti. Ją šaldytuve reikia palikti mažiausiai 6 valandoms.

„Mes visada tešlą pasiruošiame iš anksto, dažniausiai iš vakaro ir tada paliekame visą naktį, o tada jau kitą dieną galima kepti. Jeigu liko tešlos – nieko tokio, ją galima užšaldyti“, – dėstė blynelių kepimo profesionalas.

Olivier Criou gamina prancūziškus blynelius
Olivier Criou gamina prancūziškus blynelius
© DELFI / Modesta Meškė

Vieni pagrindinių Bretanės regiono blynelių – su kiaušiniu, kumpiu ir sūriu.

Olivier Criou gamina prancūziškus blynelius
Olivier Criou gamina prancūziškus blynelius
© DELFI / Modesta Meškė

„Paskleidžiame kiaušinio baltymą, o trynys lieka per vidurį. Tada dedame kumpį, šalia sūrį ir viską užlankstome“, – trumpai ir paprastai paaiškino Olivier.

Olivier Criou gamina prancūziškus blynelius
Olivier Criou gamina prancūziškus blynelius
© DELFI / Modesta Meškė

Kitus blynelius prancūzų šefas rekomenduoja pasigaminti su sardinėmis. Šis receptas yra jo autentiškas.

„Viską sugalvojau iš savo fantazijos. Pagalvojau, kodėl ne su sardinėmis? Kadangi aš esu sardinių fanas ir jas labai mėgstu. Tačiau vien sardinių neužtenka, todėl šalia jų patiekiu porus su sviestu. Ir viskas, o skonis – tobulas“, – pasakojo jis.

Olivier Criou gamina prancūziškus blynelius
Olivier Criou gamina prancūziškus blynelius
© DELFI / Modesta Meškė

Prancūzų šefas išdavė, kad vienas slaptas ingredientas, kuris pagerina viso ko skonį – sviestas, tačiau ne lietuviškas, o prancūziškas.

„Aš pats naudoju sūdytą sviestą su druska. Ir tikrai skonis yra kitoks. Aš jį naudoju visur, užtepu ir ant pačios tešlos“, – teigė O. Criou.

Tiesa, tokius plonus ir traškius blynelius išsikepti reiks specialaus blynelių kepimo aparato. Žinoma, kepti galima ir įprastoje keptuvėje, tačiau jie nebus tokie ploni, kokie turėtų būti.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(35 žmonės įvertino)
3.6571

Sveikata ir šiluma vienoje lėkštėje: atraskite trintas daržovių sriubas iš naujo (10)

Sukate galvą, kaip vertingai panaudoti morkas, salierus, kopūstus, moliūgus ar kitas sezonines...

Nežinote, kur dėti obuolius? 3 idėjos, kaip juos panaudoti (3)

Tarp rudens dovanojamų gėrybių metai iš metų populiarumo viršūnės neužleidžia obuoliai ....

Kreminė pievagrybių sriuba su lydytu sūreliu: ir skanu, ir nesudėtinga (14)

Tiršta, kreminė, ir be galo kvapni – pievagrybių sriuba savo aromatu suvilios kiekvieną. Ech,...

Rudens meniu: ką gaminti, kad užderėjusių gėrybių netektų išmesti? (1)

Vasara su mumis jau atsisveikino, tačiau rudenį vis dar galime džiaugtis gausiu vasaros saulėje...

Tikras uzbekiškas plovas: sotaus ir kvapnaus patiekalo receptą išmoksite visam laikui (99)

„Barono plovas “ – ypatingas „Barono vilos“ sodybos patiekalas, gaminamas nuo pat jos...

Top naujienos

Andrius Navickas – apie tai, kaip konservatoriai rengiasi perimti valdžią į savo rankas (62)

Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai ( TS – LKD ) šiuo metu išgyvena naują...

Prakalbo apie žemės kainų burbulo sprogimą: padėtis panaši, kaip buvo su butais prieš 10 metų (31)

Ūkininkai prakalbo apie tai, kad keletą metų iš eilės mažėjant ūkių pelningumui pradėjo...

Rimvydas niekada rimtai nesirgo, kol neužpuolė gripo virusas: praėjus 6 metams nuo ligos, teko persodinti širdį (3)

Apie 2000-uosius metus paplito gripo forma, kuria sergant žmogui nepakyla temperatūra. „Tais...

JAV ir Kinijos santykiai nusirito iki neregėtų žemumų (31)

Praėjusi savaitė turėjo būti ta, per kurią JAV ir Kinijos derybos grįžo į vėžes, o abi...

Karališkiesiems asmenims suteikti slapti kodiniai vardai: kai kas net nesupranta, kas skambina telefonu (9)

Karališkosios šeimos šaltinis atskleidė neįprastą karalienės kodinį vardą, praneša...

Pusantro kėlinio žaidęs Sabonis surinko dvigubą dublį debiutavo Goga Bitadze

Indianos „Pacers“ ekipa dar viename priešsezoniniame mače namuose 111:119 (20:27, 28:24, 37:32,...

„Kalėte“ mintinai jūs, šitaip mokytis patariate ir savo vaikams: mokytoja pasakė, kodėl toks būdas netinkamas (10)

Vis dažniau mokytojai pastebi, kad per pamokas vaikai sunkiai išlaiko dėmesio koncentraciją,...

Dėl šios krizės gali nepakilti ir jūsų lėktuvas: jai spręsti reikalingas antrasis Maršalo planas

Žmogaus veiklos sukelta klimato kaita nesustabdomai vyksta. Ši tema tampa vis labiau aktuali ir...

Ką daryti, jei skalbiant nusidažė drabužiai?

Ryškių spalvų ir tamsius daiktus rekomenduojama skalbti atskirai nuo šviesių. Skalbiant viską...