Mėsai ir žuviai marinuoti kulinarė siūlo tris receptus.

„Kiaulienai marinuoti tinka sausas būdas, kai sumaišomi įvairūs prieskoniai, kuriais ištepama mėsa“, – pasakoja B. Nicholson.

Pirmajam marinatui prireiks:

  • kumino
  • maltos kalendros
  • saldžiosios paprikos miltelių
  • česnako – džiovinto arba šviežio

Sumaišykite visus šiuos prieskonius su druska ir pipirais.

Mėsą supjaustykite šašlykų ar kepsnių dydžio gabaliukais ir užpilkite prieskonių mišiniu. Šis mišinys, kulinarės teigimu, puikiai tiktų ir vištienai, ypač – šlaunelių mėsai.

Antras marinatas – paukštienai. „Jis išsiskiria tuo, kad marinuoti nereikia laikyti per naktį – pakanka poros valandų, nes marinuojama garstyčiomis, kuriose yra acto – jos puikiai minkština mėsą. Taip pat ją minkština ir citrinos sultys“, – pabrėžia B. Nicholson.

Marinatui prireiks:

  • kupino šaukštelio medaus
  • pusės citrinos sulčių
  • šaukštelio prancūziškų Dižono ar pilno grūdo garstyčių
  • pusantro šaukšto alyvuogių aliejaus
  • smulkintų rozmarino lapelių
  • druskos ir pipirų

Paukštienos gabalėlius apvoliokite marinate, kuriame mėsą pakaks palaikyti valandą ar kelias. Jei norite, galite palikti ir pernakt.

Tačiau B. Nicholson atkreipia dėmesį, kad dėl marinate esančio medaus mėsa ant grilio tamsės greičiau, tad geriau kepti ant mažesnės kaitros anglių.

Trečiasis marinatas – pats greičiausias ir labiausiai tinkamas žuviai.

Jam prireiks:

  • raudonėlio – džiovinto ar šviežio
  • citrinos ir alyvuogių aliejaus
  • mažos skiltelės česnako, susmulkintos iki košelės

Šiuo mišiniu marinuokite lašišos didkepsnius.

Visi receptai – vaizdo įraše.