„Karpis, be jokios abejonės – labai populiari žuvis Lietuvoje, visi užaugome jį valgydami. Populiariausias būdas jį gaminti – įmerkti į miltus, iškepti ir valgyti. Tačiau norėčiau parodyti, kaip pasigaminti karpio kotletukus, kuriuose bus baravykų, juodos ruginės duonos ir kmynų“, – sako B. Nicholson.
Karpio kotletukai
Reikės:
- 1 svogūno
- 1 morkos
- 1 bulvės
- 1 karpio filė
- 1 saujelės petražolių
- 1 saujos džiovintų baravykų
- 1 ruginės duonos riekės
- 1 šaukštelio kmynų
- aliejaus kepimui
- druskos, pipirų
- Patiekimui:
- virtų burokėlių
- marinuotų kaparėlių
- petražolių ar saliero lapelių
Kitas patiekalas, kurį ji rekomenduoja išbandyti – šamo, grybų ir moliūgų paštetas, kuris puikiai tiks kaip užkandis. „Niekada negaminau šamo, o ši žuvis Lietuvoje tampa vis populiaresnė, nes čia auginama“, – sako B. Nicholson.
Šamo, grybų ir moliūgų paštetas
Reikės:
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
- ½ poro
- ½ sviestinio moliūgo
- 150–200 g rudųjų pievagrybių
- 100 g šaldytų baravykų
- 1 skiltelės česnako
- 200–400 g karšto rūkymo šamo filė
- juodos duonos patiekimui
Gaminimo būdas – laidos įraše.