„Karpis, be jokios abejonės – labai populiari žuvis Lietuvoje, visi užaugome jį valgydami. Populiariausias būdas jį gaminti – įmerkti į miltus, iškepti ir valgyti. Tačiau norėčiau parodyti, kaip pasigaminti karpio kotletukus, kuriuose bus baravykų, juodos ruginės duonos ir kmynų“, – sako B. Nicholson.

Karpio kotletukai

Reikės:

  • 1 svogūno
  • 1 morkos
  • 1 bulvės
  • 1 karpio filė
  • 1 saujelės petražolių
  • 1 saujos džiovintų baravykų
  • 1 ruginės duonos riekės
  • 1 šaukštelio kmynų
  • aliejaus kepimui
  • druskos, pipirų
  • Patiekimui:
  • virtų burokėlių
  • marinuotų kaparėlių
  • petražolių ar saliero lapelių
Karpio kotletukai

Kitas patiekalas, kurį ji rekomenduoja išbandyti – šamo, grybų ir moliūgų paštetas, kuris puikiai tiks kaip užkandis. „Niekada negaminau šamo, o ši žuvis Lietuvoje tampa vis populiaresnė, nes čia auginama“, – sako B. Nicholson.

Šamo, grybų ir moliūgų paštetas

Reikės:

  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • ½ poro
  • ½ sviestinio moliūgo
  • 150–200 g rudųjų pievagrybių
  • 100 g šaldytų baravykų
  • 1 skiltelės česnako
  • 200–400 g karšto rūkymo šamo filė
  • juodos duonos patiekimui
Šamo, grybų ir moliūgų paštetas

Gaminimo būdas – laidos įraše.