Tad šį kartą vakarienei – „Frogs, fries & peas“. Taip taip, supratote teisingai – keptos varlių kojytės su šviežiomis skrudintomis bulvių juostelėmis ir žaliuoju žirnelių padažu.

Žinoma, stebėti, kaip ruošiamas šis patiekalas buvo labai įdomu, mat visą laiką galvojau – išdrįsiu ar ne? Mat vaizdas – neįprastas ir nematytas.

Tačiau skrudinamos varlių kojelės pakvipo gardžiai. Be to, žinojau, kad jos bus patiektos su prabangiu putojančiu gėrimu, gaminamu Šampanės regione Prancūzijoje. Tad ir nusiteikiau prancūziškos virtuvės eksperimentams.

Taigi, šį kartą už tris eurus parduotuvėje „Lidl“ įsigijau netikėtai aptiktų šaldytų varlių kojyčių (2,59 EUR/200 g), tris vidutinio dydžio bulves (0,11 EUR), konservuotų žaliųjų žirnelių (0,35 EUR).

Vakarienė už 3 eurus

Kaip įprasta, į patiekalo kainą neįtraukiau tokių smulkmenų, kaip aliejus, druska, pipirai, prieskoninės žolelės, pora šaukštų kvietinių miltų. Šiuos pagardus kiekvienas gali rinktis pagal skonį.

Primename, kad kainos yra orientacinės ir gali keistis pagal jūsų poreikius bei parduotuvėje esančią pasiūlą.

Vakarienė už 3 eurus

Šiam patiekalui reikės:

  • 200 g šaldytų varlių kojyčių;
  • 2-3 vidutinio dydžio bulvių;
  • skardinės konservuotų žirnelių (galima naudoti šviežius, šaldytus);
  • poros valgomų šaukštų miltų;
  • šviežių žolelių (pagal skonį – petražolių, rozmarino, čiobrelio ar raudonėlio);
  • aliejaus;
  • druskos;
  • pipirų.
Vakarienė už 3 eurus


Gaminimas:

Atitirpinkite šaldytas varlių kojeles, pabarstykite jas druska ir pipirais.

Nuskuskite bulves, supjaustykite jas juostelėmis, įkaitinkite giliame puode aliejų (pvz. saulėgrąžų) ir paskrudinkite.

Vakarienė už 3 eurus

Kol bulvės skrus, įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių apkepkite miltuose apvoliotas varlių kojeles. Vieną pusę kepkite apie 3-4 minutes.

Vakarienė už 3 eurus

Per tą laiką virtuvės kombainu ar kokteilinėje sutrinkite žirnelius, prieskonines žoleles į vientisą masę. Jei masė per tiršta, galite pašlakstyti alyvuogių aliejumi, baltuoju vynu ar, pvz, obuolių sultimis. Tai jūsų kulinarinės fantazijos reikalas.

Vakarienė už 3 eurus

Kai bulvytės gražiai apskrus, o varlių kojytės – apkeps, supilkite trintų žirnelių padažą į lėkštę, per vidurį išdėliokite nuriebalintas bulvytes ir varlių kojeles. Papuoškite šviežiomis žolelėmis.

Vakarienė už 3 eurus

Patikėkite, buvusią baimę valgyti varlių kojeles nurungė pasakiškas aromatas ir netikėtai malonus jų skonis. O smagiausia tai, kad tokį egzotišką patiekalą pasigaminti galima labai nebrangiai ir čia pat namuose.

Skanaus!

Vakarienė už 3 eurus
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (198)