aA
DELFI Maistas ir toliau tęsia fotoreportažų ciklą „Vakarienė už 3 eurus“, kurio tikslas parodyti, kaip galima pasigaminti skanų ir puikiai atrodantį maistą vos už 3 eurus. Ir net ne vienam, o dviem!
Prancūziška svogūnų sriuba
© DELFI / Modesta Meškė

Šį kartą lankiausi „Rimi“ prekybos centre, kur už 3 eurus pavyko įsigyti svogūnų, šviežios duonos – raguolio, sūrio, sultinio kubelių.

Prancūziška svogūnų sriuba
Prancūziška svogūnų sriuba
© DELFI / Modesta Meškė

Prekybos centre negalima įsigyti vieno sultinio kubelio, tad teko pirkti visą dėžutę.

Į kainą neįskaičiuoju prieskonių, šlakelio aliejaus, šlakelio obuolių acto.

Produktai ir jų kainos kainos yra orientacinės, todėl visada galite ieškoti panašių atitikmenų už kitokią kainą.

Iš šių produktų pasigaminsite gardžią prancūzišką svogūnų sriubą. Štai apačioje pateikiu visą procesą, kaip ją reiktų pasigaminti. Patikėkite, po traškia sūrio ir duonos plutele puikuosis šilkinės konsistencijos, kvapni ir itin gardi prancūziška sriuba. Tereikia šiek tiek fantazijos, kantrybės ir vaizdas lėkštėje bus tarsi prancūziškame restorane. Na, ir žinoma, teks paašaroti, kol supjaustysite svogūnus, tačiau rezultatas – vertas ašarų.

Prancūziška svogūnų sriuba
Prancūziška svogūnų sriuba
© DELFI / Modesta Meškė

Prancūziškai svogūnų sriubai reikės:

  • 2 kg svogūnų;
  • apie 160 g kietojo sūrio;
  • šviežios duonos, pavyzdžiui, itališko raguolio ar prancūziško batono;
  • 2 sultinio kubelių;
  • šlakelio aliejaus;
  • prieskoninių žolelių;
  • 1-2 skiltelių česnako;
  • šlakelio obuolių acto arba baltojo vyno.

Gaminimas

Supjaustykite juostelėmis svogūnus ir suberkite juos į įkaitintą gilų puodą su šlakeliu aliejaus. Ant vidutinės ugnies kaitinkite svogūnus, pabarstyti žiupsneliu druskos, retkarčiais pamaišydami, kol šie paruduos ir karamelizuosis. Tai užtruks apie pusvalandį – iš pradžių atrodęs itin didelis kiekis svogūnų gerokai sumažės.

Prancūziška svogūnų sriuba
Prancūziška svogūnų sriuba
© DELFI / Modesta Meškė

Per tą laiką pasiruoškite sultinį – du kubelius sultinio užplikykite 1-1,5 litro vandens.

Kai svogūnai bus parudavę, įpilkite šlakelį obuolių acto arba stiklinę baltojo vyno.

Gerai išmaišykite svogūnus ir užpilkite sultinį. Įdėkite prieskoninių žolelių ir dar apie 20 minučių ant silpnos ugnies patroškinkite puodą uždengę dangčiu.

Prancūziška svogūnų sriuba
Prancūziška svogūnų sriuba
© DELFI / Modesta Meškė

Kol sriuba troškinsis, įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

Išsitroškinusią sriubą perpilkite į mažesnį ketaus puodą. Storesnėmis riekelėmis supjaustykite duoną, paskrudinkite ją keptuvėje ir gražiai sudėkite ant sriubos viršaus. Gausiai apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu ir pašaukite į orkaitę.

Prancūziška svogūnų sriuba
Prancūziška svogūnų sriuba
© DELFI / Modesta Meškė

Kai sūris ir duona puodo viršuje apskrus ir susidarys traški plutelė – metas patiekti ant stalo.

Prancūziška svogūnų sriuba
Prancūziška svogūnų sriuba
© DELFI / Modesta Meškė

Papuoškite sriubą šviežiomis žolelėmis ir įpilkite į lėkštes.

Prancūziška svogūnų sriuba
Prancūziška svogūnų sriuba
© DELFI / Modesta Meškė

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(118 žmonių įvertino)
4.0169
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Močiutė išdavė paprastų, bet labai gardžių virtų bulvių kukulių receptą (96)

Lietuviai labai mėgsta bulvinius patiekalus, todėl šis patiekalas patiks kiekvienam lietuviui –...

Vakarienė už 3 eurus: po traškia plutele – malonumas, vertas ašarų (190)

DELFI Maistas ir toliau tęsia fotoreportažų ciklą „Vakarienė už 3 eurus“, kurio tikslas...

Pademonstravo, ką skanaus galima padaryti iš moliūgų (1)

Kreminė moliūgų sriuba yra tai, be ko neįsivaizduojame šaltojo sezono. Kepame moliūgų...

Kaip skaniai pasigaminti šoninę: subalansuota vyrams, bet patiks ir moterims (24)

Vinstonas Čerčilis, Didžiosios Britanijos premjeras-legenda, kartą sakė, kad „šampanas turi...

Močiutė parodė, kaip pagaminti balandėlius: nusivylusių nebus (155)

Lietuviška klasika iš močiutės receptų knygos – balandėliai . Kaip sakė močiutė Biruta –...

Top naujienos

Sovietų valdžios įslaptintas incidentas: Uralo kalnuose rasti septyni kūnai, mįslingos detalės šiurpą kelia iki šiol (6)

Rusijos generalinės prokuratūros atstovas Aleksandras Kurenojus vasario 1 d. pranešė, kad tyrėjai...

Nekilnojamojo turto kainos: problemos Švedijoje galėtų persikelti į Lietuvą (1)

Nekilnojamojo turto rinkos burbului Švedijoje artėjant pabaigos link, „Swedbank“ ekonomistas...

Lietuviai aplankė išskirtinę Indijos vietą, kurioje streikai – kasdienybė: viskas dėl moterų (15)

Praleidę keturias dienas Alapuroje, pasidžiaugę „Backwaters“ ir pliažais, atšventę...

Skurdas pagal norvegus: pinigų stoka besiskundžianti 50-metė norvegė laukia 1700 eurų pensijos (350)

51 m. norvegė Liv Iversen yra seniausio lėlių teatro pietvakarinėje Norvegijos pakrantėje...

Ivaškevičius: daug kartų norėjau atsisakyti šitos premijos (446)

Teikiant nacionalines kultūros ir meno premijas, prezidentė Dalia Grybauskaitė šeštadienį...

Antrajame „Eurovizijos“ pusfinalyje – įtempta kova: paaiškėjo visas finalistų sąrašas (228)

Vasario 16-osios vakarą suskambo antrasis nacionalinės „ Eurovizijos “ pusfinalis. Ši...

Globos namų darbuotoja nusprendė prabilti apie tai, kas vyksta už uždarų durų: situacija kelia nerimą (108)

Kylantys incidentai, psichologinės pagalbos trūkumas ir nekompetetingi darbuotojai – tokias...

Kurtizanių amžius Paryžiuje: nuo slaptų bordelių iki šampano vonių ir „meilės kėdės“ (38)

Prieš kelis metus Paryžiaus Orsė muziejus (Musée d'Orsay) pirmą kartą surengė šokiruojančią...

Adomaitis galimybes finale vertina vienodai, Maksvytis gailisi suklydęs ir nesuvaldęs auklėtinių (34)

Luigi Lamonica buvo labiausiai aptarinėjamas personažas prieš Karaliaus Mindaugo taurės finalo...

Gydytojas kritiškai įvertino plintančią sveikatingumo madą: tai tinka tikrai ne visiems (45)

Tikriausiai televizijoje ir socialiniuose tinkluose teko pastebėti vis dažniau atsirandančius...