aA
DELFI Maistas tęsia originalių fotoreportažų ciklą „Vakarienė už 3 eurus”. Šį kartą pristatome kvapnų, švelnų, lengvą, tačiau tuo pačiu ir sotų patiekalą – orkaitėje keptą sviestinį moliūgą su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu.
Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
© DELFI / Modesta Meškė

Švelnaus skonio, patrauklus ir sveikas patiekalas idealiai tiks darbo dienos vakarienei. Ir patikėkite, toks vaizdas ir skonis nustebins kiekvieną, o vos pamačius jį čirškantį orkaitėje – taip ir norisi, kad kuo greičiau iškeptų.

Šį kartą apsilankiau prekybos centre „Norfa, kur už 3 eurus įsigijau visų reikiamų produktų šiam patiekalui.

Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
© DELFI / Modesta Meškė

Kai įprasta, gamindami šio ciklo patiekalus neįskaičiuojame tokių smulkmenų, kaip šlakelis aliejaus, žiupsnelis druskos, pipirai ar prieskoninės žolelės. Šiuos produktus galite naudoti savo nuožiūra ir rinktis pagal skonį. Patiekalo kainos yra orientacinės – visada galite įsigyti didesnius kiekius produktų ar keisti juos bei eksperimentuoti.

Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
© DELFI / Modesta Meškė

Šiam patiekalui reikės:

  • vieno sviestinio moliūgo (apie 600-700 g);
  • dviejų nedidelių raudonųjų svogūnų;
  • ~ 50 g džiovintų spanguolių;
  • ~ 50 g išlukštentų pekano riešutų;
  • ~ 50 kietojo sūrio;
  • 2-3 česnako skiltelių;
  • šlakelio aliejaus;
  • žiupsnelio druskos;
  • maltų pipirų;
  • prieskoninių žolelių (čiobrelių).

Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
© DELFI / Modesta Meškė


Gaminimas

Svogūnus nulupkite, supjaustykite juostelėmis ir suberkite į aliejumi pašlakstytą gerai į kaitintą keptuvę. Suberkite ir smulkiai supjaustytus česnakus. Kai svogūnai ir česnakai apkeps, išimkite juos ir sudėkite į atskirą dubenį.

Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
© DELFI / Modesta Meškė

Kol svogūnai ir česnakai keps, nulupkite moliūgą ir supjaustykite nedideliais (1-2 cm) kubeliais. Suberkite į keptuvę. Pabarstykite druska, pipirais, jei turite – įmeskite šviežių prieskoninių žolelių.
Kai moliūgai apkeps ir suminkštės, sudėkite anksčiau apkeptus svogūnus ir pipirus, suberkite džiovintas spanguoles. Įdėkite keletą susmulkintų pekano riešutų, gerai išmaišykite ir uždengę dangčiu patroškinkite, kol moliūgai bus minkšti.

Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
© DELFI / Modesta Meškė

Kol troškinsis keptuvėje, įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

Pasitroškinusius moliūgus sudėkite į kepimo indus, išdėliokite likusius pekano riešutus, užbarstykite tarkuoto kietojo sūrio ir pašaukite į orkaitę.

Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
© DELFI / Modesta Meškė

Kepkite kol moliūgai švelniai apskrus. Jei norite, galite patiekalo paviršių patepti alyvuogių aliejaus ir medaus mišiniu.

Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
© DELFI / Modesta Meškė

Patiekite ant stalo kol karštas ir mėgaukitės švelniu, lengvu, aromatingu patiekalu. Net neabejojame, kad paragavę šio patiekalo, norėsite jo dar kartą.

Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
© DELFI / Modesta Meškė

Skanaus!

Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
© DELFI / Modesta Meškė

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(56 žmonės įvertino)
3.9464

Paskutinės vakarienės už 3 eurus akordas – keptos bulvės-akordeonai (13)

Štai ir paskutinis DELFI Maistas fotoreportažas „ Vakarienė dviem už 3 eurus “. Iš viso buvo...

Vakarienė už 3 eurus: traškios sultingos vištienos blauzdelės saldžiųjų bulvių ir karamelizuotų svogūnų debesyje (79)

DELFI Maisto reportažų cikle „ Vakarienė dviem už 3 eurus “ – ir vėl mėsa. Šį kartą...

Vakarienė dviem už... 2.99: norėjote patiekalo iš mėsos? Prašom! (122)

Tęsdami unikalų maisto reportažų ciklą „ Vakarienė dviem už 3 eurus “ šį kartą...

Vakarienė už 3 eurus: prancūziška tobulybė, kuri nustebins net išrankiausius svečius (104)

Norite nustebinti antrąją pusę ar svečius ypatinga vakariene? Tam nereikės labai didelių...

Vakarienė už 3 eurus: keptuvėje keptas nesaldus ispaniškas pyragas patiks net ir vyrams (103)

Su malonumu tęsiame unikalų maisto reportažų ciklą „Vakarienė dviem už 3 eurus”. Iki šiol...

Top naujienos

JAV netrukus turės nepaskandinamą lėktuvnešį? (14)

Nedidelė maždaug 8,2 kvadratinio kilometro ploto vulkaninės kilmės sala Rytų Kinijos jūros...

Prognozuoja, kokia laukia likusi žiema Lietuvoje: visoje Europoje pastebėjo ryškią anomaliją (21)

Naujausios orų prognozės rodo, kad sezoninė to paties centro prognozavimo sistema rodo, kad visa...

Atidarė Suvalkuose naują prekybos centrą lietuviams: pamiršta tai, kas „svarbiausia“ (186)

Suvalkų miesto šiauriniame pakraštyje, prie išvažiavimo į Lietuvos pusę, atidarytas naujas...

Plungėje pasmaugtos moters vaikai: nepasidaro lengviau, kad žudiką išlaikys iš mūsų pinigų (34)

„Nepasidaro lengviau išgirdus, kad mamos žudikas nuteistas. Mamos tai nesugrąžins“, – sako...

Panarinę galvas žalgiriečiai: esame duobėje – patikėkite, mums sunku (103)

Septyni pralaimėjimai iš eilės nubloškė Kauno „Žalgirį“ į patį Eurolygos dugną, kuriame...

Po skandalingo gaisro mokykloms išplatintame rašte – griežti nurodymai: Cesiulio pritarimo reikės kiekvienam eurui (113)

Nors Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis ne kartą džiaugėsi dėl ugniagesiams ir gaisro...

Sveika daržovių sriuba su vištiena, kurią itin greitai paruošite pietums (3)

Sveiko maisto gamybos studijos „Good Food Studio“ įkūrėja Aistė Švetkauskė pietums...

Naujausiuose reitinguose – ir rekordiški pokyčiai: nepopuliariausias politikas bei Skvernelio kritimas reitingai nepasigailėjo ir Nausėdos (321)

Premjero Sauliaus Skvernelio populiarumas smuko aštuoniais procentiniais punktais, rodo šeštadienį...

Klaipėdietė papasakojo apie žiaurų užpuolimą: apgaule įviliojo į automobilį ir surišo (2)

Klaipėdoje gyvenanti moteris kreipėsi į policiją ir papasakojo, kad buvo žiauriai užpulta...

Indų plovikliai-žudikai: specialistas atskleis, kaip plauti indus, kad sau nepakenktume (11)

Išgėrus indų ploviklio grėstų rimtas apsinuodijimas, jis išdegintų virškinamąjį traktą,...