Dviems arba Keturiems asmenims mums reikės (priklausomai ar valgysite, kaip garnyrą, ar kaip pagrindinį valgį):

Gaminimo eiga:

Išsiverdame perlinį kuskusą. Pirmiausia užvirkite vandenį, tuomet pilkite kruopas ir virkite 8-10min (al dante). Nuėmus nuo ugnies, būtinai pakiškite po šaltu vandeniu, – taip sustabdomas virimo procesą ir kruopos išlieka nepervirtos.

Susipjaustykite smulkiai džiovintus pomidorus. Spanguoles išmirkykite vandenyje.

Pinijų riešutus pakepkite ant sausos keptuvės.

Atskirai sumaišykite padažą: alyvuogių aliejų, medų, balzaminį actą, apelsinų sultis, druską ir pipirus (galima medaus ir nenaudoti).

Į kuskusą įmaišykite visus ingredientus: salotas, džiovintus vaisius, pomidorus bei salotas.

Skonių variacija

Improvizuokite su salotų rūšimis ar papildydami mėgstamais ingredientais, pvz. kumpiu.

Pomidorų, kuskuso ir mėlynojo pelėsinio sūrio salotos