Rikotos blyneliai su špinatais, lašiša ir rikotos kremu

Rikotos blyneliai su špinatais, lašiša ir rikotos kremu

Jums reikės:

  • 200g rikotos sūrio
  • 2 kiaušinių
  • 5 šaukštų miltų
  • šaukštelio druskos
  • šaukštelio kepimo miltelių
  • 200g špinatų
  • gabalėlio moliūgo
  • pusės mažos cukinijos
  • krapų (naudojau šaldytus)
  • aliejaus
  • sviesto

Prie blynų:

  • sūdytos arba rūkytos lašišos
  • rikotos sūrio
  • krapų

1. Moliūgus supjaustykite kubeliais. Pašaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę, pakepkite juos apie 30 minučių.
2. Cukiniją sutarkuokite ir padėkite ant servetėlės. Reikia truputį nusausinti, nes ji labai vandeninga.
3. Špinatus patroškinkite ant sviesto keptuvėje.
4. Atskirkite kiaušinio trynius nuo baltymo.
5. Kiaušinių trynius sumaišykite su miltais, kepimo milteliais, įmaišykite rikotos sūrį.
6. Sutrinkite moliūgus ir cukinijas, o kiaušinio baltymą išplakite iki standžios masės.
7. Į tešlą įmaišykite daržoves, patroškintus špinatus, berkite druskos, truputį krapų ir švelniai įsukite kiaušinio baltymą.
8. Į įkaitintą keptuvę pilkite aliejų ir kepkite blynus.
9. Patiekite su lašiša ir rikotos kremu (į jį tiesiog įmaišykite krapų).

Skanaus!

Rikotos blyneliai su špinatais, lašiša ir rikotos kremu
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)