Ryškūs, švieži, sultingi gaminiai patiks tavo svečiams. Šias salotas nesudėtinga pasigaminti, o jos atrodo – tarsi iš restorano. Produktų rinkinys tikrai yra visiems prieinamas.

Eglutės iš burokėlių

Produktai 6 porcijoms: 6 nedideli burokėliai, 150 g minkštos brinzos, 1 avokadas, 1 šaukštelis grietinės, 1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės, druskos, pipirų, žalumynų pagal skonį.

Kaip gaminti:

Burokėlius išvirkite su lupenomis, kai atvės, nulupkite. Supjaustykite 3 mm storio riekelėmis. Pagal skonį užberkite druskos, pipirų.

Viename dubenyje sumaišykite brinzą su citrinos žievele, smulkintu česnaku ir maltais pipirais. Kitame inde sumaišykite avokadą, įdėkite grietinės, pipirų ir sutrinkite šakute.

Padarykite eglutes – ant kiekvieno buroko griežinėlio dėkite įdaro ir dėkite griežinėlius vieną ant kito, pradėdami nuo didžiausio ir baigdami mažiausiu. Kiekvieną eglutę persmeikite dantų krapštuku ar smeigtuku. Eglutes papuoškite žalumynais.

Salotos „Krevetės ant sniego pusnies“

Produktai 4 porcijoms: 200 g kietojo sūrio, 4 virti kiaušiniai, 400 g krevečių, salotų lapų.

Produktai padažui: 7 putpelių kiaušiniai, 150 ml aliejaus, 1 šaukštelis garstyčių, 1 šaukštelis cukraus, 1/2 citrinos sulčių, 1/2 citrinos žievelės, druskos, pipirų pagal skonį.

Kaip gaminti:

Sūrį sutarkuokite. Bus gražiau, jei tarkuosite korėjietiškoms morkoms skirta tarka.
Virtus vištų kiaušinius atskirkite į baltymus ir trynius, paeiliui sutarkuokite. Sūrį sumaišykite su tryniais.

Krevetes 3 – 5 pavirkite pasūdytame vandenyje, kai atvės, nuvalykite.

Padažui sumaišykite žalius putpelių kiaušinius, cukrų, druską ir garstyčias, suplak plaktuvu. Plakant plona srovele supilkite aliejų. Plakite, kol susiformuos vientisa masės. Įpilkite citrinos sulčių, suberkite smulkintus žalumynus ir pipirus.

Į dubenį išdėliokite salotų lapus, ant viršaus suformuokite sniego pusnį iš tarkuotų baltymų, paskui dėkite sūrio ir trynių masę, galiausiai – krevetes. Padažą patiekite atskirai.

Produktai 4 porcijoms: 400 g vištienos krūtinėlės, 1 svogūnas, 4 su lupenomis išvirtos bulvės, 2 žali obuoliai, 2 – 3 česnako skiltelės, salotų lapų, aliejaus kepimui, druskos pagal skonį.

Produktai padažui: 300 g tiršto natūralaus jogurto, sauja kalendros, sauja krapų, 2 šaukšteliai medaus, 2 šaukštai citrinos sulčių, druskos, pipirų pagal skonį.

Kaip gaminti:

Vištienos filė supjaustykite išilgai plonomis juostelėmis, druskos neberkite.
Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus, sudėkite vištienos juosteles, apkepkite, kad vos paskrustų. Išimkite vištienos juosteles ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių, pabarstykite druska.

Svogūną smulkiai supjaustykite, apkepkite iki gelsvumo, sumaišykite su vištienos juostelėmis.
Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais, apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų. Bulves irgi supjaustykite kubeliais.

Ant vištienos užverkite bulvių, obuolių kubelius ir smulkintą česnaką. Padažui sumaišykite jogurtą, citrinos sultis, smulkintus žalumynus, maltus pipirus ir medų. Patiekite salotas gilioje lėkštėje. Ant dugno sudėkite salotų lapus, o ant jų – bulvių ir vištienos masę. Padažą patiekite atskirai.

Naujametinės salotos su riešutais

Produktai 4 porcijoms: 2 pakeliai špinatų lapų arba salotų lapų mišinys, 150 g mėlynojo pelėsio sūrio, 2 kriaušės, 1 stiklinė graikinių riešutų, 1 šaukštas cukraus, 0,5 šaukštelio aliejaus.

Produktai užpilui: 200 g natūralaus jogurto, 3 šaukšteliai garstyčių grūdelių, 1 šaukštas balzaminio acto.

Kaip gaminti:

Riešutus paskrudinkite keptuvėje, kol pakvips. Užberkite ant riešutų cukraus, tada dar 1 – 2 min. pakepkite vis maišydami, kol riešutai įgaus karamelinį atspalvį.

Suberkite riešutus į aliejumi išteptą lėkštę, stenkitės, kad jie nesiliestų vieni su kitais.
Kriaušę supjaustykite šiaudeliais, sūrį – mažais gabalėliais.

Užpilui sumaišykite jogurtą, garstyčias ir balzaminį actą. Į plačią, gilią lėkštę sudėkite salotų lapų, ant viršaus – visus ingredientus. Padažą patiekite atskirai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)