Kotletų pagaminimas yra žymiai greitesnis, jeigu jau turite vakarykštės bulvių košės. Tuomet belieka pakepinti daržoves, suformuoti kotletus ir šauti į orkaitę. Kotletų įdarui galite rinktis rinktis daržoves pagal savo nuožiūrą. Dar labai tiktų paprika ir poras.

6 porcijos

Reikės:

  • 250 g kiaulienos faršo
  • 250 g jautienos faršo
  • 1 kiaušinio
  • 0,5 vidutinio dydžio svogūno
  • 2 valg. š. grietinės
  • 1,5 valg. š. bulvių krakmolo
  • 1 arb. š. džiovintos petražolės
  • 0,5 arb. š. džiovinto mairūno
  • 2/3 arb. š. druskos
  • 1/3 arb. š. juodųjų pipirų
  • 1/3 arb. š. džiovinto raudonėlio
  • 0,5 arb. š. česnako miltelių

Įdarui:

Orkaitėje kepti kotletai su bulvių koše, pievagrybiais ir sūriu


Gaminimas:

1. Faršą sumaišome su grietine, krakmolu, kiaušiniu ir visais prieskoniais. Svogūną nulupame, sutarkuojame smulkia tarka ir įmaišome į faršą.

2. Sūrį sutarkuojame smulkia tarka.

3. Įdaras – svogūną ir morką nulupame. Svogūną susmulkiname, o morką sutarkuojame stambia tarka. Pievagrybius susmulkiname. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame svogūną ir morką, kepiname ant vidutinės ugnies, kol šie suminkštėja. Tada sudedame pievagrybius ir dar pakepiname, kol pievagrybiai suminkštėja. Pagardiname druska, pipirais.

4. Įkaitiname orkaitę iki 190 C.

5. Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių, išdėliojame maždaug po 2 šaukštus faršo ir suformuojame pailgus, įdubusius paplotėlius, kad jų vidų galėtume užpildyti įdaru.

6. Ant kiekvieno faršo „laivelio“ išdėliojame po lygiai apkepintų daržovių, užtepame bulvių koše, apibarstome sūriu ir kiekvieną kotletą aptepame majonezu. Kepame įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Patiekiame su šviežiomis salotomis ar tiesiog vienus.

Skanaus!

Orkaitėje kepti kotletai su bulvių koše, pievagrybiais ir sūriu