aA
Kartais taip sunku sugalvoti ką pagaminti vakarienei. Tad turiu jums labai nesudėtingą, greitą ir tikrai skanų sprendimą – vakarienei paruoškite vištienos kepsnius kreminiame garstyčių ir grietinėlės padaže.
Vištienos kepsniai kreminiame garstyčių ir grietinėlės padaže
© Recepto autorė

Iš tikrųjų tai labai greitas ir sotus patiekalas, kuris prilygs restoranų patiekalams. O ir garnyras prie šių kepsnių gali būti pats įvairiausiais – tiesiog patiekite su šviežiais pomidorais, agurkais, salotomis, gal dar turite laiko (ir noro) išsivirti ryžių, bulvių, ar makaronų.

Kaip matote, ingredientų sąrašas yra pakankamai trumpas, daugelį iš jų kiekvienas galime rasti savo šaldytuve. Beje, medų galima pakeisti rudu cukrumi. O garstyčias naudokite kokias mėgstate (tik rekomenduočiau naudoti be grūdelių).

4 porcijos

Reikės:

  • 2 didelių vištienos krūtinėlių
  • 1,5 stiklinės pieno
  • 0,5 stiklinės grietinėlės (35 % riebumo)
  • 0,5 nedidelio svogūno
  • 4 valg. š. aliejaus
  • 2 valg. š. miltų
  • 2 valg. š. dižono garstyčių be grūdelių (ar kitų geltonų garstyčių)
  • 0,5 valg. š. medaus
  • 0,5 arb. š. džiovinto rozmarino
  • druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

1. Svogūną nulupame, supjaustome juostelėmis.

2. Vištienos krūtinėles perpjauname perpus, kad gautume 4 pjausnius. Jei mėgstate mažesnius kepsnelius, galite supjaustyti į 6-8 kepsnelius. Kiekvieną kepsnį išmušame mėsos muštuku ir pabarstome iš abiejų pusių druska ir pipirais.

3. Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės aukštesnės ugnies, sudedame pjausnius. Kepame vieną pusę 3-4 minutes ir kitą pusę 3-4 minutes (kepimo laikas priklauso nuo pjausnio storumo). Po to kepsnius išimame iš keptuvės.

4. Sumažiname ugnį iki vidutinės ir sudedame svogūnus. Jei reikia papildomai įpilame šiek tiek aliejaus. Svogūnus apkepiname, kol šie suminkštėja. Tada sudedame miltus, išmaišome. Pamažu supilame pieną nuolat maišant. Padažą kaitiname, kol šis šiek tiek sutirštėja. Supilame grietinėlę, išmaišome ir užverdame.

5. Kai padažas pradeda virti sudedame garstyčias, medų, pagardiname druska pagal skonį, juodaisiais pipirais, rozmarinu. Išmaišome ir pakaitiname, kol padažas pasidaro tirštas. Ugnį sumažiname iki silpnos, sudedame kepsnius į padažą, pakaitiname kelias minutes ir patiekiame.

Jei norite kiek skystesnio padažo, galit įpilti šiek tiek daugiau pieno.

Vištienos kepsniai kreminiame garstyčių ir grietinėlės padaže
Vištienos kepsniai kreminiame garstyčių ir grietinėlės padaže
© Recepto autorė
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(32 žmonės įvertino)
4.1562

Naminės duonos diena: plikytos kvietinės duonos be mielių receptas (9)

Dar nuo senų laikų yra sakoma, kad kepinys, į kurį įdedama daugiausiai meilės ir rūpesčio, yra...

Perlenktos mini picos – idealus pasirinkimas penktadieniui (7)

Italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco išdavė paslaptį, kaip pasigaminti tradicišką...

Burokėlių lazanija – ypatingai skanus patiekalas, kurį nuo šiol gaminsite tik taip (10)

Televizijos laidoje „Gardu Gardu“ šefas Gian Luca Demarco pagamino neįprastą lazaniją –...

Sočiai vakarienei: vištienos kepsniai kreminiame garstyčių ir grietinėlės padaže (10)

Kartais taip sunku sugalvoti ką pagaminti vakarienei. Tad turiu jums labai nesudėtingą, greitą ir...

Gardi vakarienė: makaronai su kreminiais brokoliais (20)

Kartą mus apėmė tokia alkana neviltis, kad net pradėjome juokauti apie makaronus su brokoliais....

Top naujienos

Paviešino naujų tyrimų Alytuje rezultatus: dioksinais užterštas ne tik pienas ūkininkams rekomenduota jokiu būdu žole nešerti gyvulių (150)

Vyriausybės Ekstremalių situacijų komisija pirmadienį rinkosi dar kartą aptarti gaisro padarinių...

Vaikų atėmimo dramą išgyvenusi Kručinskienė paskelbė apie dalyvavimą kitų metų Seimo rinkimuose papildyta (366)

Kaunietė Eglė Kručinskienė , pernai išgyvenusi vaikų atėmimo dramą, nusprendė kandidatuoti...

Tragedija Prancūzijoje: sugriuvo du miestus jungiantis tiltas, žuvo paauglė (6)

Prancūzijos pietvakariuose pirmadienį sugriuvus kabamajam tiltui per Tarno upę, į vandenį nukrito...

Kleboniškio miške žiauriai sumuštą, nuogą auką sušalti palikusiems budeliams – ilgi nelaisvės metai (94)

Kauno apygardos teismas baigė nagrinėti Kaune, Kleboniškio miške įvykdyto itin žiauraus...

Patarimas Rokui Masiuliui: jei nori likti politikoje – verta rinktis senus draugus (84)

Nors iki kitų metų Seimo rinkimų liko dar metai, politikai jau stiprina jėgas ir aktyviai rengiasi...

Didžiausios vyrų aprangos klaidos – šiems drabužiams turite ištarti griežtą „ne“

Vyrų mada nesikeičia taip greitai, kaip moterų, tačiau vis dėlto jų įvaizdyje dažnai...

Numavičius su partneriais svarsto parduoti dalį prekybos tinklų Ispanijoje (3)

„ Maximos grupės “ anksčiau valdytame mažmeninės prekybos tinkle „Supersol“ – permainos....

Ekspertas: santykiai tarp Prancūzijos ir Vokietijos ėmė smarkiai pleišėti (9)

Dabar, kai Vokietijos lyderiai sureagavo į Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono...

Neįtikėtina: Juozo Statkevičiaus sriuba pasiekė ir „Maximos“ lentynas (106)

Praėjusią savaitę lietuviško prekybos tinklo „ Maxima “ asortimentą papildė mados dizainerio...

Šeimos gydytoja įvardijo begalę priežasčių, kodėl nepalaiko gimdymo namuose

Antakalnio poliklinikos šeimos gydytoja Sonata Rubinaitė neslepia – ne visos būsimos mamos...