aA
Kartais taip sunku sugalvoti ką pagaminti vakarienei. Tad turiu jums labai nesudėtingą, greitą ir tikrai skanų sprendimą – vakarienei paruoškite vištienos kepsnius kreminiame garstyčių ir grietinėlės padaže.
Vištienos kepsniai kreminiame garstyčių ir grietinėlės padaže
Vištienos kepsniai kreminiame garstyčių ir grietinėlės padaže
© Recepto autorė

Iš tikrųjų tai labai greitas ir sotus patiekalas, kuris prilygs restoranų patiekalams. O ir garnyras prie šių kepsnių gali būti pats įvairiausiais – tiesiog patiekite su šviežiais pomidorais, agurkais, salotomis, gal dar turite laiko (ir noro) išsivirti ryžių, bulvių, ar makaronų.

Kaip matote, ingredientų sąrašas yra pakankamai trumpas, daugelį iš jų kiekvienas galime rasti savo šaldytuve. Beje, medų galima pakeisti rudu cukrumi. O garstyčias naudokite kokias mėgstate (tik rekomenduočiau naudoti be grūdelių).

4 porcijos

Reikės:

  • 2 didelių vištienos krūtinėlių
  • 1,5 stiklinės pieno
  • 0,5 stiklinės grietinėlės (35 % riebumo)
  • 0,5 nedidelio svogūno
  • 4 valg. š. aliejaus
  • 2 valg. š. miltų
  • 2 valg. š. dižono garstyčių be grūdelių (ar kitų geltonų garstyčių)
  • 0,5 valg. š. medaus
  • 0,5 arb. š. džiovinto rozmarino
  • druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

1. Svogūną nulupame, supjaustome juostelėmis.

2. Vištienos krūtinėles perpjauname perpus, kad gautume 4 pjausnius. Jei mėgstate mažesnius kepsnelius, galite supjaustyti į 6-8 kepsnelius. Kiekvieną kepsnį išmušame mėsos muštuku ir pabarstome iš abiejų pusių druska ir pipirais.

3. Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės aukštesnės ugnies, sudedame pjausnius. Kepame vieną pusę 3-4 minutes ir kitą pusę 3-4 minutes (kepimo laikas priklauso nuo pjausnio storumo). Po to kepsnius išimame iš keptuvės.

4. Sumažiname ugnį iki vidutinės ir sudedame svogūnus. Jei reikia papildomai įpilame šiek tiek aliejaus. Svogūnus apkepiname, kol šie suminkštėja. Tada sudedame miltus, išmaišome. Pamažu supilame pieną nuolat maišant. Padažą kaitiname, kol šis šiek tiek sutirštėja. Supilame grietinėlę, išmaišome ir užverdame.

5. Kai padažas pradeda virti sudedame garstyčias, medų, pagardiname druska pagal skonį, juodaisiais pipirais, rozmarinu. Išmaišome ir pakaitiname, kol padažas pasidaro tirštas. Ugnį sumažiname iki silpnos, sudedame kepsnius į padažą, pakaitiname kelias minutes ir patiekiame.

Jei norite kiek skystesnio padažo, galit įpilti šiek tiek daugiau pieno.

Vištienos kepsniai kreminiame garstyčių ir grietinėlės padaže
Vištienos kepsniai kreminiame garstyčių ir grietinėlės padaže
© Recepto autorė
Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(32 žmonės įvertino)
4.1562

Kuo galite pakeisti šaltibarščius? Šaltų sriubų receptai (9)

Nors kol kas pavasaris pasižymi permainingais orais, visgi vos pasitaikius šiltesnei dienai ant...

Jurga Jurkevičienė parodė, kaip pagaminti ypatingai skanų ir sotų, tačiau nekaloringą patiekalą (79)

Šį patiekalą kiekvienas Italijos regionas gamina savaip. Mes „ parmigiana di melanzane “...

Trys netradicinio pesto padažo receptai (1)

Bazilikų lapeliai, skrudinti riešutai, kietasis sūris ir tyras alyvuogių aliejus – puikiai...

Šilkinis purus kugelis su kepta vištiena išdavė šilkinio kugelio paslaptis (31)

Nors už lango – kalendorinis pavasaris, bet tikrai ne savo šiluma, todėl pats laikas išsikepti...

Kaip pasigaminti ypač gardų avokadų padažą (6)

Jei tik turiu galimybę ir laiko, padažus prie žuvies ar mėsos patiekalų, užkandžių ar salotų...

Top naujienos

Po pranešimų apie „Vagner“ samdinių atitraukimą – slapti Rusijos manevrai JAV generolas: teks kalbėti apie labai rimtą grėsmę Europos saugumui (462)

Rusija pasiuntė į Libiją karo lėktuvų, turinčių teikti paramą iš oro rusų samdiniams,...

Valatka: Narkevičiaus pasiteisinimai yra baisesni už pradinius kaltinimus (197)

Visa susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus kadencija yra paženklinta vienas kitą...

Po Vyriausybės pasiūlymo liko sutrikę – o yra ką švęsti? (111)

Vyriausybė pirmadienį paskelbė, kad inicijuoja padėkos akciją „Ačiū, Lietuva“, o birželio...

Maldeikienė: normaliose šalyse orientuojamasi, kad žmonės turi proto (231)

Europarlamentarė Aušra Maldeikienė sukritikavo Lietuvoje dominuojantį suvokimą, kaip turi būti...

Dėstytojo brolis suviliojo mane tiesiog ant fortepijono – atkirtis vėl jį sutikus buvo saldus (193)

Gyvenime dažnai būna, kad iškilmingus, žymius, didelius įvykius pamirštame greitai, o...

Skelbia apie neva slaptą planą: įtikėjo, kad vyksta globalus žmonijos naikinimas (110)

„Nuo 1970 iki 2070 metų Žemėje turi likti ne daugiau kaip vienas milijardas žmonių. Likusieji...

Orai: mažiau šilumos, daugiau lietaus (1)

Trečiadienio dieną šalies orus lems aukštesnio slėgio laukas, kuris vakarop pamažu trauksis....

Eurųlyga: kur išgaravo visų noras žaisti ir už ką pagarbos vertas „Žalgiris“? laida „Krepšinio zona“ (16)

Sakoma, kad pinigai yra tai, kas verčia mūsų pasaulį suktis. Jie yra ir pagrindinis Eurolygos...

Skandalą Vilniaus savivaldybėje ir garsųjį apiplėšimą autostradoje sieja žinomos dainininkės draugas   (358)

Antradienį Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos ( FNTT ) pareigūnai Vilniaus savivaldybėje...

Lavija Šurnaitė. Ribotumas – ne jūsų silpnumas, o stiprybė (11)

Gyventi taptų gerokai paprasčiau, jei pripažintume savo ribotumą. Ribotumą, nustebsite? Juk...

|Maža didelių žinių kaina