„Šis receptas skirtas pažengusiems – ne naujokui virtuvėje. Tam reikia turėti įgūdžių, jausti, kaip ir ką daryti“, – įspėja A. Straubergaitė.

Ji pati šį prieš kelis dešimtmečius itin populiarų skanėstą išmoko kepti dar būdama maža – padėdavo gaminti mamai.

„Tai mano vizitinė kortelė, o pomėgis atėjo iš mamos. Visuomet nuo vaikystės juos šeimoje kepdavome“, – sako ji.

Ištekėjusi Agnės mama gaminti nemokėjo, todėl ėjo į kulinarijos kursus – būtent ten ji sužinojo šių sausainių receptą. „Be to, čia į pagalbą puikiai galima pasikviesti ir vaikus – jie mažais rutuliukais paruoš tešlą, o jūs kepsite“, – pataria A. Straubergaitė.

Sausainiai „Riešutėliai“

Riešutėliai

Reikės:

  • 400 g sviesto
  • 200 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 700–800 g miltų
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

Pertepti:

  • 1 skardinės virto kondensuoto pieno

Gaminimo būdas – laidos įraše.