Dar smagiau, jei į svečius užsuks mama ar anyta, kurios įsitikinusios, kad tik jos geriausiai pasaulyje valdo orkaitę, o jūs jas imsite ir nustebinsite. Žinoma, gardžių viščiukų receptų yra devynios galybės. Kiekviena šalis Rytuose ar Vakaruose turi savitą būdą jį paruošti, priklausomai nuo prieskonių, žolelių, vaisių įvairovės. Tačiau nereikia labai toli ieškoti gero skonio ir minti takelių įmantrių prieskonių parduotuvėse. Lietuviškas rudeninis atributas – obuolių sultys – daro stebuklus. Štai paprastas viščiuko receptas, kurį verta išbandyti:

Obuolių sultyse skęstantis viščiukas

Ingredientai:

• 1 vidutinis viščiukas
• žiupsnis druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių, žolelių (rozmarinas, čiobreliai)
• 1 skiltelė česnako, šaukštelis aliejaus
• 1-2 didelės stiklinės naminių obuolių sulčių
• 4-5 didelės bulvės
• 3 morkos
• truputis druskos, pipirų, aliejaus
• mėgstamų daržovių (paprikos, žaliųjų ar kt.)


Gaminimas:


Viščiuką gilesniame dubenyje įtrinkite susmulkintais ir su aliejumi indelyje sumaišytais prieskoniais (česnakas, druska, pipirai, žolelės). Pilkite ant jo obuolių sultis, “pamaudykite” jį iš visų pusių, palikite marinuotis per naktį arba keletą valandų.

Įjunkite orkaitę, tegul ji įkaista iki 180-190 laipsnių. Viščiuką dėkite į gilesnį indą kepimui, supilkite obuolių sultis. Jos turi semti dalį viščiuko. Kepkite apie 1 val. 20 min., kol gražiai apskrus, mėsa taps minkšta viduje.

Kepta višta
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)