Reikia:

  • Marinuotų moliūgų
  • 2 saldžiarūgščių obuolių
  • Raudonojo svogūno
  • Keli šaukštai moliūgų sėklų
  • Juodųjų pipirų
  • Druskos
  • Saujos gražgarsčių
  • Saujos špinatų
  • Garstyčių
  • 8 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 5 šaukštai acto
  • 1 skiltelės česnako
  • 1/2 citrinos žievelės
  • 1 šaukšto cukraus

1. Obuolius išnagrinėkite ir supjaustykite gabaliukais, pagal savo norą galite nulupti ar palikti žievelę. Supjaustytus obuolius apšlakstykite citrinos sultimis.

2. Supjaustykite svogūną. Į vieną indą suberkite obuolius, svogūnus, moliūgų sėklas, marinuotus moliūgus. Užberkite druskos ir pipirų.

3. Į puodą dėkite garstyčias, alyvuogių aliejų, obuolių actą.
Įtarkuokite česnaką ir citrinos žievelę. Viską sumaišykite, įberkite cukraus. Šį padažą pilkite ant salotų ir išmaišykite.

4. Į salotas sudėkite gražgarstes ir špinatus. Viską išmaišykite.

Alfo Ivanausko patarimai:

· Būtinai naudokite paprastas garstyčias, ne su grūdeliais.
· Jeigu norite, galite salotas paskaninti keptu varškės sūriu arba feta.
· Salotos puikiai tinka prie mėsos patiekalų, kai norisi lengvo, ne bulvių garnyro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)