Reikia:
- Marinuotų moliūgų
- 2 saldžiarūgščių obuolių
- Raudonojo svogūno
- Keli šaukštai moliūgų sėklų
- Juodųjų pipirų
- Druskos
- Saujos gražgarsčių
- Saujos špinatų
- Garstyčių
- 8 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 5 šaukštai acto
- 1 skiltelės česnako
- 1/2 citrinos žievelės
- 1 šaukšto cukraus
1. Obuolius išnagrinėkite ir supjaustykite gabaliukais, pagal savo norą galite nulupti ar palikti žievelę. Supjaustytus obuolius apšlakstykite citrinos sultimis.
2. Supjaustykite svogūną. Į vieną indą suberkite obuolius, svogūnus, moliūgų sėklas, marinuotus moliūgus. Užberkite druskos ir pipirų.
3. Į puodą dėkite garstyčias, alyvuogių aliejų, obuolių actą.
Įtarkuokite česnaką ir citrinos žievelę. Viską sumaišykite, įberkite cukraus. Šį padažą pilkite ant salotų ir išmaišykite.
4. Į salotas sudėkite gražgarstes ir špinatus. Viską išmaišykite.
Alfo Ivanausko patarimai:
· Būtinai naudokite paprastas garstyčias, ne su grūdeliais.
· Jeigu norite, galite salotas paskaninti keptu varškės sūriu arba feta.
· Salotos puikiai tinka prie mėsos patiekalų, kai norisi lengvo, ne bulvių garnyro.