Jei labai tingisi paprikas kepti orkaitėje tas 40 minučių, tuomet siūlau pirkti konservuotas keptas paprikas arba šviežias paprikas supjaustyti nedideliais gabalėliais ir tiesiog apkepti keptuvėje su šiek tiek aliejaus.

4 porcijos

Reikės:

  • 900 g šviežios ar atšildytos menkės filė
  • 400 g trintų konservuotų pomidorų (be odelių ir sėklyčių) arba natūralaus pomidorų padažo
  • 2 vidutinio dydžio raudonųjų paprikų
  • 2 vidutinio dydžio mėlynųjų svogūnų
  • 50 ml balto sauso vyno
  • 2 skiltelių česnako
  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių
  • 1 lauro lapelio
  • 0,5 arb. š. cukraus
  • druskos, juodųjų pipirų
  • saulėgrąžų aliejaus (žuvies kepimui)
  • miltų (žuvies kepimui)

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitiname iki 200 C.
2. Raudonąsias paprikas perpjauname perpus, išimame sėklytes, sudedame ant kepimo skardos ar indo ir kepame orkaitėje ~40 min. Paprikos turi apskrusti ir suminkštėti. Iškepusias paprikas išimame iš orkaitės, paliekame atvėsti. Po to nulupame odelę ir supjaustome plonomis juostelėmis, o juosteles perpjauname perpus. Atidedame į šalį.
3. Žuvies filė gabalėlius apibarstome druska ir pipirais iš abiejų pusių.
4. Keptuvėje ant aukštesnės vidutinės ugnies įkaitiname pakankamai aliejaus.
5. Į lėkštę beriame miltus. Žuvies gabalėlius dedame į miltus, šiek tiek papurtome, kad nubyrėtų nereikalinga miltų dalis ir dedame į keptuvę. Kepiname iš abiejų pusių, kol žuvies gabalėliai gražiai apskrunda. Po to išimame iš keptuvės ir sudedame į lėkštę.
6. Svogūnus nulupame, supjaustome smulkiais kubeliais. Nulupame česnako skilteles, susmulkiname.
7. Kitoje keptuvėje įkaitiname 3 valg. š. alyvuogių aliejaus ant vidutinės ugnies. Sudedame česnaką, pakepiname minutę ir sudedame susmulkintus svogūnus. Kepiname, kol svogūnai suminkštėja, vis pamaišome. Tada supilame vyną, pakepiname kelias minutes, kol vynas išgaruoja. Supilame trintus konservuotus pomidorus (arba natūralų pomidorų padažą), pagardiname saldžiąja paprika, įdedame lauro lapelį, išmaišome ir kaitiname 15 min ant silpnos ugnies, vis pamaišant.
8. Orkaitę įkaitiname iki 190 C.
9. Į padažą sudedame supjaustytas paprikas, pagardiname cukrumi, trupučiu druskos, išmaišome ir kaitiname dar 5 min.
10. Pusę padažo supilame į kepimo indą, sudedame menkės gabalėlius, užpilame skysčiu išsiskyrusiu iš žuvies, likusiu padažu ir kepame įkaitintoje orkaitėje 20 min. Patiekiame su ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.

Šiam patiekalui geriausia rinktis sausą baltą vyną arba vyną skirtą maisto gaminimui.

Troškinta menkė su paprikomis ir pomidorais