Išskirtinis šių burgerių ingredientas – smulkieji ramenų makaronai, kurie šiame patiekale naudojami vietoje paprastos bandelės. Ramenburgerius sukūrė japonas Keizo Shimamoto ir tai puikiai pasiteisino – iš pirmo žvilgsnio keistoka idėja jau išaugino šio patiekalo restoranus visame pasaulyje.

Grilio meistrė, BBQ mama vadinama Halina Bovševič sutiko parodyti, kaip gi šį išskirtinį patiekalą pasigaminti. „Šiam receptui reikia visiems gerai žinomų greit paruošiamų makaronų, kuriems prilipęs nelabai gražus pavadinimas „bomžpakiai“. Taigi bandysime juos reabilituoti“, – juokiasi ji ir iškart perspėja – naudosime tik pačius makaronus, prieskonių neprireiks, mat kaip žinoma, juose gausu skonio stipriklių.

2 porcijoms reikės:

  • 4 pakelių ramenų
  • 3 kiaušinių
  • 200–240 g jautienos faršo
  • svogūnų laiškų
  • 2 čederio sūrio lapelių
  • gražgarsčių
  • sezamų aliejaus
  • austrių padažo
  • saldžiarūgščio padažo
  • barbekiu padažo
  • druskos
  • pipirų

Gaminimas:

Pirmiausia užverdame vandenį, į jį dedame druskos, pipirų, jei norime, kad makaronų spalva būtų gražesnė, galime įdėti ciberžolės ar kario. Kai vanduo užverda, sudedame ramenus. Sumažiname kaitrą ir atsargiai pamaišydami verdame 2–3 min., kad jie išsileistų, bet neprarastų savo „garbanų“. Prieš pabaigą galima makaronus trumpam palikti vandenyje uždengus ir išjungus ugnį.

Kol verda makaronai, gaminame mėsos paplotėlius. Vieną paplotėlį paprastai sudaro 100–120 g mėsos. Dėl skonio į faršą įdedame smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų. Vietoje jų galima įdėti ir sezamų sėklų, įtarkuoti paprikų. Faršą pagardiname druska, sezamų aliejumi. Viską gerai išmaišome. Viena iš taisyklių darant burgerių kepsnelius – faršą reikia gerai išmušti, kad išeitų gražūs kepsneliai. Padarę mėsos paplotėlius, atidedame į šalį. Jei norite vegetariško varianto – vietoje mėsos rinkitės tofu sūrį. Jis puikiai tinka su ramenais.

Išvirusius makaronus nukošiame ir pravėsiname. Visiškai atšaldyti nereikia, kad jie nesuliptų, tam užtenka maždaug 10 min. Į pravėsusius makaronus sudedame kiaušinius ir švelniai išmaišome rankomis.

Tuomet formuojame ramenų paplotėlius. Tam prireiks nedidelių dubenėlių – jie padės lengviau padaryti tinkamą paplotėlių formą. Išklojame dubenėlius maistine plėvele, sudedame makaronus, užklojame ta pačia plėvele ir dedame į šaldytuvą maždaug 15–20 min., kad paplotėliai įgautų paplotėlio formą.

Kai paplotėliai atšąla, įkaitiname dvi keptuves – vienoje kepsime ramenų paplotėlius, kitoje – jautienos. Į abi keptuves pilame po šlakelį įprastai naudojamo ir sezamų aliejaus. Įkaitiname ir dedame paplotėlius. Ramenų paplotėlius kepame, kol šie gražiai apskrunda. Dėl skonio ant jų viršaus galima užbarstyti sezamų sėklų. Mėsos paplotėlius taip pat kepame vos kelias minutes, juos užtenka apversti tik vieną kartą. Dar keptuvėje, kad gražiai išsilydytų, ant kiekvieno iš jų uždedame po sūrio lapelį.

Metas „sudėti“ burgerį. Ant apatinio ramenų paplotėlio užtepame saldžiarūgščio padažo, ant viršutinio – barbekiu padažo. Pasak Halinos, padažo niekada nebūna per daug. Ant pirmojo paplotėlio dedame gražgarsčių, tuomet – mėsos paplotėlį su sūriu ir uždengiame kitu ramenų paplotėliu. Papuošiame grašgarstėmis, apšlakstome austrių ir saldžiarūgščiu padažu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)