6 porcijos

Reikės:

  • 1-1,3 kg vištienos sparnelių
  • 1 didelės skiltelės česnako
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių
  • 1 arb. š. druskos
  • 2 žiupsnių juodųjų pipirų


Barbekiu padažui

  • 250 ml barbekiu padažo
  • 3,5 valg. š. medaus
  • 2 valg. š. natūralaus arba paprasto pomidorų padažo


„Ranch“ grietinės-svogūnų padažas

  • 3 valg. š. grietinės
  • 1 valg. š. majonezo
  • 1/3 mažo svogūno
  • 1 mažos skiltelės česnako
  • 2 valg. š. pieno arba (riebios) grietinėlės
  • 0,5 arb. š. citrinos sulčių
  • 2 žiupsnių druskos
  • 1 žiupsnio juodųjų pipirų


Gaminimas:

1. Sparnelius nuplauname ir gerai nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Nuo sparnelių nupjauname smailiąją sparnelio dalį (jos nenaudosime). Kiekvieną sparnelį perpjauname perpus.
2. Viename dubenyje sumaišome alyvuogių aliejų, druską, paprikos miltelius ir pipirus. Nulupame česnako skiltelę, sutriname česnako spaustuku ir sumaišome dubenyje kartu su prieskoniais. Į dubenį sudedame sparnelius, gerai išmaišome, kad pasidengtų marinatu. Paliekame kambario temperatūroje trumpai marinuotis, kol pasiruošime barbekiu padažą ir įkais orkaitė.
3. Barbekiu padažas – į nedidelį puodą sudedame visus ingredientus barbekiu padažui, gerai išmaišome ir kaitiname ant vidutinės ugnies, kol padažas užverda. Padažą verdame ~3 minutes, vis pamaišome. Po to nukeliame nuo ugnies ir atidedame į šalį.
4. Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
5. Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių, uždedame orkaitės groteles. Ant grotelių išdėliojame sparneliu. Kepame įkaitintoje orkaitėje 45 min., po to apverčiame ir kepame dar 20 min.
6. Barbekiu padažą supilame į didelį dubenį. Kai sparneliai iškepa sudedame visus į barbekiu padažą, išmaišome ir vėl išdėliojame atgal ant grotelių (dubenyje dar liks barbekiu padažo, bet jį panaudosime vėliau).
7. Orkaitę įkaitiname iki 220 C. Sparnelius pašauname atgal į orkaitę ir kepame 10-15 min.
8. „Ranch“ padažas – labai smulkiai susmulkiname svogūną, česnako spaustuku išspaudžiame česnaką. Viename dubenėlyje sumaišome visus padažui skirtu ingredientus.
9. Kai sparneliai iškepa juos sudedame į dubenį su likusiu barbekiu padažu, išmaišome ir patiekiame su grietinės-svogūnų padažu.

Vištienos sparneliai