Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą „Romas and MO“ jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.

Reikės:

Apvalkalui:

  • 0,5 puodelio miltų
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelio maltų pipirų
  • 1 šaukštelio česnako miltelių
  • 1 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
  • 1 šaukštelio čili pipirų miltelių

Padažui:

  • 0,5 puodelio barbekiu padažo
  • 0,25 puodelio skysto medaus

Paruošimas:

  1. Viename dubenyje sumaišykite visus apvalkalo ingredientus ir jame išvoliokite vištieną.
  2. Įdėkite vištieną į iki 200 °C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30–40 minučių.
  3. Išimkite vištieną iš orkaitės, apverskite gabalėlius ir įdėkite į orkaitę dar 5–10 minučių.
  4. Sumaišykite visus padažo ingredientus.
  5. Iš orkaitės išimkite vištienos gabaliukus, pavoliokite juos padaže ir įdėkite į 260 °C temperatūros orkaitę maždaug 8–10 minučių arba kol iškeps.
  6. Taip iškeptą vištieną valgykite kaip užkandį arba su mėgstamu garnyru. Mėgaukitės!

Skanaus!