Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą „Romas and MO“ jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.
Reikės:
- 1 kg vištienos petukų (arba kitokios dalies)
Apvalkalui:
- 0,5 puodelio miltų
- 1 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio maltų pipirų
- 1 šaukštelio česnako miltelių
- 1 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
- 1 šaukštelio čili pipirų miltelių
Padažui:
- 0,5 puodelio barbekiu padažo
- 0,25 puodelio skysto medaus
Paruošimas:
- Viename dubenyje sumaišykite visus apvalkalo ingredientus ir jame išvoliokite vištieną.
- Įdėkite vištieną į iki 200 °C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30–40 minučių.
- Išimkite vištieną iš orkaitės, apverskite gabalėlius ir įdėkite į orkaitę dar 5–10 minučių.
- Sumaišykite visus padažo ingredientus.
- Iš orkaitės išimkite vištienos gabaliukus, pavoliokite juos padaže ir įdėkite į 260 °C temperatūros orkaitę maždaug 8–10 minučių arba kol iškeps.
- Taip iškeptą vištieną valgykite kaip užkandį arba su mėgstamu garnyru. Mėgaukitės!
Skanaus!