~23 maži kotletai

Reikės:

  • stiklinė 240 ml
  • 3,5 stiklinės virtų ryžių (šiek tiek šiltų)
  • 285 g tuno savo sultyse
  • 1 vidutinio dydžio morkos
  • 0,5 svogūno
  • 2 kiaušinių
  • 3 valg. š. smulkiai sutarkuoto fermentinio sūrio
  • 2 valg. š. miltų
  • 0,5 arb. š. česnako miltelių
  • 0,5 arb. š. druskos
  • 1/3 arb. š. juodųjų pipirų
  • ¼ arb. š. kumino miltelių
  • 1 mažos saujos susmulkintos šviežios petražolės
  • miltų (kotletų kepimui)
  • aliejaus (kepimui)

Gaminimas:

1. Nulupame morką ir svogūną. Morką sutarkuojame stambia tarka, svogūną smulkiai supjaustome. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant vidutinės aukštesnės ugnies, sudedame morką ir svogūną, kepiname, kol suminkštėja ir atidedame į šalį atvėsti.
2. Kiaušinius lengvai išplakame.
3. Nuo tuno nupilame sultis.
4. Į vieną indą sudedame ryžius, tuną, prieskonius, petražolę ir gerai išmaišome. Tada sudedame kiaušinius, kepintas daržoves ir vėl gerai išmaišome. Galiausiai sudedame sūrį, miltus ir išmaišome.
5. Į lėkštę beriame gerą saują miltų.
6. Drėgnomis rankomis formuojame maždaug piršto storio ir 5 cm skersmens kotletus. Iš viso turėtumėte gauti apie 23 kotletus. Tada kiekvieną kotletą apvoliojame miltuose.
7. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant vidutinės ugnies, sudedame kotletus. Kepiname iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Iškepusius dedame ant popierinio rankšluosčio. Patiekiame su saldžiarūgščiu padažu. Skanaus!

Ryžių ir tuno kotletai