Taigi pasirinkite vieną iš priimtiniausių būdų ir išsivirę dailų kiaušinį be lukšto, dar kitaip vadinamą kiaušinį marškinėliuose, mėgaukitės įvairiais patiekalais – taip išvirtas kiaušinis puikiai tiks tiek prie pusryčių grikių košės, ant avokado skrebučio, tiek, žinoma, gaminant populiariuosius benediktus.

Verdant kiaušinius marškinėliuose svarbiausia, anot E. Nagorno, sekti virimo laiką, kad jokiu būdu jų nepervirtume – kiaušinių marškinėliuose trynys turi likti skystas. Įprastai kiaušiniai be lukšto verdami vos 1–2 minutes.

Pirmas būdas: išsukame sūkurį

Tai klasikinis ir dažniausiai naudojamas tokio kiaušinio virimo būdas. Pasirinkus jį mums prireiks ne tik puodo su vandeniu, bet ir acto. Taigi užverdame puodą vandens ir į jį įpilame porą šaukštų acto – vanduo turi tapti rūgštokas. Tuomet sukdami šaukštu vandenyje sukuriame sūkurį ir į jį lėtai įleidžiame kiaušinį. Kaip moko restorano virėjas, labai svarbu, kad tuo metu kiaušinio lukštas beveik liestų vandenį.

Įmušę kiaušinį po truputį toliau maišome šaukštu aplink jį, kad kiaušinio baltymas gražiai apgaubtų trynį. Taip kiaušinį verdame apie minutę. Po minutės puodą patraukiame nuo tiesioginės ugnies ir išgriebiame kiaušinį kiaurasamčiu. Padedame ant virtuvinio rankšluosčio, kad gražiai nudžiūtų.

Antras būdas: panardiname stiklinę

Šiam būdui acto jau neprireiks – pasirūpinkite tik paprastu puodeliu ar stikline. Tai bene paprasčiausias būdas išvirti kiaušinį marškinėliuose.

Taigi pirmiausia kiaušinį įmušame į stiklinę ar puodelį. Tuomet iš lėto su visu indeliu leidžiame kiaušinį į verdantį vandenį, kad šis po truputį indą apsemtų ir patektų į jo vidų. Kai stiklinė prisipildo vandens, kiaušinį lėtai išleidžiame į puodą. Po minutės kiaušinį iš vandens ištraukiame ir padedame ant popierinio rankšluosčio, kad nusausintume.

Trečias būdas: pasitelkiame maistinę plėvelę

Šis būdas gali būti šiek tiek sudėtingesnis, bet rezultatas – garantuotas. Reikės maistinės plėvelės ir dubenėlio. Maistine plėvele išklojame pasirinktą dubelėlį ir įmušame kiaušinį. Tuomet plėvelę gražiai susukame, kad kiaušinis atsidurtų lyg maišelyje. Tokį „ryšulėlį“ dedame į verdantį vandenį 2–3 minutėms. Galiausiai ištraukiame, atrišame ir švelniai išimame išvirusį kiaušinį ant popierinio rankšluosčio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)