Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą „Romas and MO“ jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.

Ingredientai

Vištienos kepsniukas su ypatingai gardžiais kroketais

  • Aliejus (kepimui)

Mėsa:

  • 0,8 kg supjaustytos vištienos filė
  • 3 šaukštai majonezo
  • 150 g sūrio
  • 3 kiaušinių
  • 4 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės
  • 2 šaukštai krakmolo
  • 3 šaukštai majonezo
  • 0,5 šaukštelio pipirų
  • 0,5 šaukštelio trinto muskato
  • 0,5 šaukštelio trintos kalendros
  • 1 šaukštelis paukštienos prieskonių
  • 1 šaukštelis ciberžolės ar kario
  • 1 šaukštelis gelsvės
  • šiek tiek druskos
Vištienos kepsniukas su ypatingai gardžiais kroketais

Salotos:

  • 0,5 kg pjaustytų morkų
  • 3 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės
  • 3 šaukštai majonezo
  • 1 kg virtų, maltų bulvių
  • 3 šaukštai krakmolo
  • 2 kiaušiniai
  • šiek tiek druskos
Vištienos kepsniukas su ypatingai gardžiais kroketais

Paruošimas:

1. Kruopščiai sumaišykite visus mėsos ingredientus.
2. Sumaišykite visas kroketų sudedamąsias dalis.
3. Atgnybkite mažą gabalėlį kroketų mišinio ir virkite aliejuje, kol kroketas pasidaro geltonas.
4. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, įdėkite mėsos mišinį ir kepkite iš abiejų pusių, kol kepsniukas pagels.
5. Sumaišykite salotų ingredientus. Mėgaukitės!

Vištienos kepsniukas su ypatingai gardžiais kroketais

Skanaus!