Būtent kiaušiniai – švieži, termiškai neapdoroti kiaušiniai – dalį smagurių atbaido nuo šio deserto.

Išeitis, žinoma, yra. Kiaušinius galima pakeisti kitu produktu, gal net skanesniu už tąsų baltymą ir skystą trynį. Ką galvojate apie tikrą riebią grietinėlę? Ji ateis mums į pagalbą.

Prieš ruošdami tiramisu, pirmiausia išsiverdame litrą labai stiprios kavos. Jei turite aparatą, gaminkite tikrą espreso. Maždaug litrui vandens prireiks trijų kupinų valgomųjų šaukštų kavos. Išvirtą, ją reikia palikti nusistoti ir paskui perkošti.

Atvėsusią kavą perkošiame į plokščiadugnį indą (tokį, į kurį galima laisvai įmerkti visą sausainį) ir sumaišome su taurele (maždaug 40 gramų) migdolų likerio „Amaretto“.

Kremui riebią grietinėlę išplakame su cukrumi ir grietinėlės standikliu iki standžių putų. Svarbu neperplakti, nes kitaip gausime sviestą, o ne kremą.

Į plaktą grietinėlę įmaišome indelį maskarponės ir dar paplakame, kol masės susijungia.

Torto formą nuimamais kraštais išklojame lipnia maistine plėvele – taip bus galima lengviau ištraukti tortą.

Formos kraštus pagal perimetrą išdėliojame sausainiais „Savoiardi“ („Damų piršteliai“), statydami juos stačiai. Šių apdailai skirtų sausainių kavoje geriau nemirkyti, nes jie nelaikys formos.

Sustatę torto „bortelius“, kitus sausainius po vieną trumpam – labai trumpam, nes jie akimirksniu sugeria skystį ir virsta koše – merkiame į kavą ir vieną šalia kito klojame ant indo dugno. Iškloję pirmą sluoksnį sausainių, ant viršaus tepame trečdalį kremo.

Kartojame sluoksnius. Viršus – kremo sluoksnis.

Pyrago viršų pagal klasikinį receptą reikėtų barstyti kakavos milteliais. Šį kartą pakeičiau ją šokoladiniais pabarstukais ir šviežiomis uogomis.

Paruoštą pyragą bent valandai kišame į šaldytuvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)