8 porcijos

Reikės:

  • 300 g kiaulienos faršo
  • 300 g kalakutienos faršo
  • 300 g jautienos faršo
  • 3 kietai virtų kiaušinių
  • 130 ml pieno
  • 3 riekelių batono
  • 1 didelio svogūno
  • 1 vidutinio dydžio bulvės
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 arb. š. prieskoninių žolelių maltai mėsai (ar kitų mėgstamų prieskonių)
  • ¾ arb. š. druskos
  • 1/3 arb. š. juodųjų pipirų
  • aliejaus (kepimui)

Gaminimas:

1. Batoną užpilame pienu ir pamirkome bent 15 min.

2. Įkaitiname orkaitę iki 220 C.

3. Viename dubenyje sumaišome mėsą su prieskoniais.

4. Svogūną nulupame, susmulkiname. Bulvę nulupame, sutarkuojame smulkia tarka. Česnako skilteles nulupame, sutriname česnako spaustuku. Svogūną, česnakus ir bulvę sumaišome su mėsa.

5. Batoną sutriname, sumaišome su mėsa.

6. Kepimo indą patepame aliejumi.

7. Iš 2/3 faršo masės suformuojame pailgą apskritimą, sudedame kiaušinius, uždedame likusį faršą ir išlyginame paviršių. Viename gale apskritimo galite įspausti razinas vietoje zuikio akių ir nosies. Zuikį uždengiame folija ir kepame įkaitintoje orkaitėje 40 min, tada nuimame foliją ir kepame dar ~20-25 min, kol zuikis gražiai paruduoja. Patiekiame su mėgstamu garnyru.

Skanaus!

Netikras zuikis, įdarytas virtais kiaušiniais
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)