aA
Pietų Italijoje už kiekvieno kampo laukia kulinariniai atradimai ir tikra šventė skonio receptoriams dėl puikios jų virtuvės. Dviejų jūrų skalaujamame Apulijos regione dar daug kur galima paragauti autentiškų makaronų, kurie gaminami čia pat vietoje ir tik rankomis.
Vietinė italė parodė, kaip iš tos pačios tešlos pagaminti tris skirtingas makaronų rūšis
Vietinė italė parodė, kaip iš tos pačios tešlos pagaminti tris skirtingas makaronų rūšis
© DELFI / Modesta Meškė

Miestelių senamiesčio gatvelėse makaronus gaminančios moterys – kasdienybė. Vietinius makaronus įgudusios moteriškos rankos formuoja tiesiog prie savo namų durų, o įmantrią gaminimo techniką mamos perduoda dukroms. Toks kulinarinis meistriškumas atspindi gilias krašto tradicijas ir istoriją, nes šie gaminimo procesai, metodai ir receptai buvo perduodami iš kartos į kartą ištisus tūkstantmečius.

Restorano „La Puteca“ savininkas Leandro Meleleo su šefais
Restorano „La Puteca“ savininkas Leandro Meleleo su šefais
© DELFI / Modesta Meškė

DELFI Maistas apsilankė mažame Pietų Italijos miestelyje – Corigliano d'Otranto, kur vietinio restorano „La Puteca“ savininko Leandro Meleleo mama Gina parodė, kaip iš tos pačios tešlos pagaminti visiškai tris skirtingas makaronų rūšis.

Vietinė italė parodė, kaip iš tos pačios tešlos pagaminti tris skirtingas makaronų rūšis
Vietinė italė parodė, kaip iš tos pačios tešlos pagaminti tris skirtingas makaronų rūšis
© DELFI / Modesta Meškė

Gina rankomis suminkė tešlą, kuriai tereikia kietųjų kviečių miltų, vandens ir druskos, ir pagamino: salsa salentina per sagne, fettuccine ir maccheroni.

Vietinė italė parodė, kaip iš tos pačios tešlos pagaminti tris skirtingas makaronų rūšis
Vietinė italė parodė, kaip iš tos pačios tešlos pagaminti tris skirtingas makaronų rūšis
© DELFI / Modesta Meškė

O restorano šefas Rocco Negro juos paruošė trimis skirtingais būdais.

1. Salsa salentina per sagne su pomidorais, jautienos gabalėliais ir mažyčiais mėsos kukuliukais.

Salsa salentina per sagne su pomidorais, jautienos gabalėliais ir mažyčiais mėsos kukuliukais
Salsa salentina per sagne su pomidorais, jautienos gabalėliais ir mažyčiais mėsos kukuliukais
© DELFI / Modesta Meškė

2. Fettuccine su avinžirniais ir svogūnais, kurie troškinami sultinyje, alyvuogių aliejuje ir lauro lapeliu. Viena dalis makaronų verdami, o kita dalis – kepami gruzdintuvėje.

Fettuccine su avinžirniais ir svogūnais, kurie troškinami sultinyje, alyvuogių aliejuje ir lauro lapeliu
Fettuccine su avinžirniais ir svogūnais, kurie troškinami sultinyje, alyvuogių aliejuje ir lauro lapeliu
© DELFI / Modesta Meškė

3. Maccheroni su brandinta rikota ir pomidorų salsa.

Maccheroni su brandinta rikota ir pomidorų salsa
Maccheroni su brandinta rikota ir pomidorų salsa
© DELFI / Modesta Meškė

Trys makaronų pateikimo būdai – idealiai tinkantys kiekvienam skoniui, nes visi labai skirtingi.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(32 žmonės įvertino)
3.5938

Gaivios salotos: reikės jūsų mėgstamiausių pomidorų (10)

Vienas svarbiausių šių salotų ingredientų yra prieskonių mišinys. Būtent raudonėlis,...

Paprastas būdas išsaugoti rudens sodo gėrybes: labai gardžios konservuotos mišrainės (2)

Rudens pradžia dovanoja gausų daržovių derlių – puikų ingredientą mišrainėms, be kurių...

Originalūs svogūnų panaudojimo būdai: pagaminsite pyragą, sriubą ir net desertą (1)

Turbūt nėra virtuvės, kurioje tarp maisto produktų nerastume svogūnų. Juos tapo įprasta naudoti...

Kaip skaniai paruošti kavą 5 nesudėtingi receptai su kava (14)

Puodelis juodos ar espresso kavos daugeliui mūsų yra neatsiejama ryto ritualo dalis. Šis...

Puikus grybų receptas žiemai: Alfo Ivanausko marinuoti baravykai (25)

Alfas Ivanauskas parodė, kaip baravykus užsimarinuoti žiemai – pagal šį receptą pavyks...

Top naujienos

Raseiniuose koronavirusu susirgęs jaunas vyriškis: niekada nieko panašaus nesu jautęs (90)

Pirmasis užsikrėtimas koronavirusu Lietuvoje buvo patvirtintas vasario 28 dieną, o nuo to laiko...

Valstybinių vaistinių kol kas nebus: Seimui pritrūko balsų (95)

Antradienį Seimas balsuodamas nepritarė valstybinių vaistinių steigimui. Įstatymui priimti...

Patvirtintų naujų koronaviruso atvejų – 88: židinių žemėlapis sparčiai plečiasi užsikrečia choruose, treniruotėse, ugdymo įstaigose ir darbe (98)

Per vakar dieną patvirtintų naujų COVID-19 susirgusių žmonių skaičius: 88, mirusių nuo...

Prieš lemiamą sprendimą Karbauskis prabilo apie tai, kodėl vaistų kainos Lenkijoje mažesnės papildyta (155)

Seimas antradienį ketina apsispręsti dėl valstybinių vaistinių. Opozicijai kalbant apie tai, kad...

Įsigalioja nauja Registrų centro paslaugų kainodara: ką svarbu atlikti iki rytojaus vakaro (16)

Jau netrukus įsigalios naujoji Registrų centro paslaugų kainodara. Dėl numatytų tvarkomų...

Tiesioginė transliacija / Delfi tema. Verslo skolos išaugo 5 kartus: ar gresia bankrotų banga? (5)

Įmonių skolos „Sodrai“ šiemet išaugo iki 170 mln. eurų – apie 5 kartus daugiau nei pernai...

Dvi Europos šalys dėl COVID-19 skelbs ekstremaliąją padėtį papildyta (100)

Čekija ir Slovakija dėl koronaviruso protrūkio šią savaitę ketina skelbti ekstremaliąją...

Po protestų jį palaikė žuvusiu: omonininkų rankose atsidūręs Jevgenijus pasakoja, ką patyrė iš tiesų svarsto versiją, kad OMON pareigūnams duodama kažkokių narkotikų (406)

Naktį iš rugpjūčio 9 į 10 dieną internete pasklido daugybė nuotraukų ir vaizdo įrašų,...

Drabužių gamintojai Lietuvoje – įtampoje: kol dalis verčiasi per galvą, kiti – plečiasi ir didina algas (34)

Anot Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacijos ( LATIA ), dėl COVID-19 stipriai...

|Maža didelių žinių kaina