aA
Jaunos, švelnios kepenėlės yra tikras skanėstas, be to, ir geležies šaltinis nuo darbų pavargusiems.

Gamindami šį patiekalą, užtruksite vos keliolika minučių, o tada galėsite mėgautis švelniu skanėstu. Svarbiausia – kokybiškos kepenys. Aš naudojau avienos, bet taip pat tiks ir jautienos kepenys.

Pirmiausia kepenis reikėtų išmirkyti – taip iš jų pasišalina kraujo likučiai bei kartėsis, jei netyčia, skerdžiant gyvulį, ištekėjo tulžis.

Tradiciškai kepenys mirkomos piene, bet jauno avinuko kepenėles galima mirkyti ir šaltame vandenyje. Palaikykite kelias valandas – to užteks.

Išmirkytas kepenis nusausiname ir supjaustome maždaug centimetro storio juostelėmis.

Pusžiedžiais supjaustome dvi svogūnų galvas, pasmulkiname kelias skilteles česnako ir kelias šakeles petražolių.

Paruošiame miltus, kuriuose apvoliosime kepenis. Į miltus beriame maždaug arbatinį šaukštelį druskos ir šiek tiek mažiau maltų juodųjų pipirų. Išmaišome.

Į keptuvę dedame gabalėlį kiaulės taukų ir panašų kiekį sviesto. Kai riebalai įkaista, negrūsdami sudedame kepenis. Jas kepame ne ilgiau kaip po pusantros minutės iš kiekvienos pusės. Ilgiau kepamos, kepenėlės sukietės ir bus negardžios.

Iškepusias kepenis perdedame į dubenį. Į keptuvę įdedame dar šiek tiek taukų ir sviesto mišinio ir jame apkepiname svogūnus. Jiems suminkštėjus, suberiame česnakus, pakaitiname minutėlę.

Tada į keptuvę grąžiname kepenėles, pamaišome, ir užpilame ant jų du šaukštus salsvoko balzamiko arba natūralaus obuolių acto. Išmaišome ir pakaitiname dar kelias minutes.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Beatos Nicholson kugelis: kai toks skanus, bus sunku sustoti (56)

Mokslininkų įrodyta, kad, valgant krakmolingas daržoves, mūsų smegenyse išsiskiria cheminės...

Močiutės cepelinų paslaptis: bus gardu ir garantuotai pavyks video receptas (76)

Koks gi lietuvis nemėgsta tikro lietuviškos virtuvės pasididžiavimo – cepelinų ? Tikriausiai...

Pristigusiems pusryčių idėjų – iki paskutinio kąsnio subalansuotas patiekalas: grikiai su kiaušiniu video receptas (17)

Jei kasrytinė košė ir kiaušinienė įgriso iki gyvo kaulo, siūlome išbandyti šį tą naujo....

Idėja pusryčiams: virtuvės šefas parodė neįprastą plaktos kiaušinienės gaminimo būdą (7)

Virtuvės šefas Danielis Pattersonas siūlo naują būdą plaktos kiaušinienės ruošimui....

Ypatingieji zrazai: ruošti šį patiekalą močiutė išmoko dar iš savo mamos video receptas (69)

Nors lietuvių kalbos puoselėtojai žodžio „ zrazai “ vartoti ir neleidžia, šį kartą negaliu...

Top naujienos

Tarptautiniame kontrabandos tinkle įsipainiojo lietuviai: genialus planas apeiti Rusijos sankcijas (96)

Šeštame aukšte esančiame bute Sankt Peterburgo Lenino prospekte Nastia Loškina ant virtuvės...

Gyventojai prezidentei už darbą surašė pažymius: kokia Grybauskaitė liks atmintyje? (225)

Per beveik dešimt metų prezidentės Dalios Grybauskaitės populiarumo kreivė nukrito daugiau negu...

Lustų rinka smigo žemyn: 400 mlrd. dolerių vertės pramonės klestėjimas eina į pabaigą (16)

Nuostoliai lustų gamintojų rinkoje praėjusią savaitę tęsiasi, ypač po to, kai JAV...

Dvejus metus nelaiminčios rinktinės vedlys posto palikti neskuba: ne laikas apie tai kalbėti specialiai DELFI iš Belgrado (34)

Pirmas Tautų lygos turnyras lietuviams prisvilo: C divizione 4 grupėje Lietuvos futbolo rinktinė...

Juozaičio pranašystė: jei taip toliau, po 20 m. nebebus lietuvių kalbos ir tautos (1699)

„Niekada taip nebuvo, kad lietuvis taip ėstų lietuvį. Po bet kurio straipsnio tokių keiksmų...

Monikai Šalčiūtei nenusisekė romanas su Donatu Motiejūnu: buvau apgauta, buvo daug melo (74)

Daugeliui vis dar yra paslaptis, kaip žmonės uždirba pinigus socialiniuose tinkluose dėdami savo...

Naujo „Mercedes-Benz G63 AMG“ testas: kam rūpi bekelė – kalbame apie įvaizdį už 180 tūkst. eurų (16)

Garsiausia „ Mercedes-Benz “ gamos ikona galima laikyti G klasę. 39-erius metus gaminamas...

Darbe – kaip namuose: kas turi užtikrinti gerą savijautą dirbant biure

Ekspertai vieningi: šiuolaikiniai darbdaviai, norintys pritraukti ir išlaikyti talentus savo...

Studentų gyvenimas tarpukariu: „karvė ar studijos?“, išradingi „versliukai“ ir noras maištauti (1)

Studentų gyvenimas visuomet buvo apaugęs mitais ir stereotipais. Nuo mamos kotletų, įdėtų į...

Su Nekrošiumi dirbusios aktorės vos tramdo ašaras: taip netikėta, taip staiga (43)

Antradienio rytą Lietuvą žaibiškai apskriejo liūdna žinia – mirė garsus teatro režisierius...