R. Ničajienė savo sode augina dviejų rūšių lapinius kopūstus: garbanotuosius kale ir juoduosius. Juodieji lapiniai kopūstai, pasak kulinarijos knygų autorės, puikiai tiks troškiniams, sriuboms, pyragų įdarams.

Garbanotuosius kale kopūstus, kaip tikina pašnekovė, Lietuvoje išpopuliarino sveikuoliai.

„Jie yra labai maistingi antioksidantai, juose gausu vitamino C ir K. Nereikia per daug stengtis, nes kopūstai auga kaip ant mielių. Labai gera daržovė ir visiems patariu užsiauginti, nors Lietuvoje ji dar nėra labai populiari“, – patarimais dalijasi R. Ničajienė.

Maisto tinklaraštininkė pasakoja, kad kale kopūsto lapai Olandijoje naudojami bulvių košei praturtinti. Tačiau šį kartą iš garbanotųjų kale kopūstų lapų ji siūlo pasigaminti ne bulvių košę, o kokteilį.

Kokteiliui reikės:

  • 2–3 kale kopūsto lapų;
  • Stiklinės mėlynių;
  • Saujos mėtos lapelių;
  • 2 bananų;
  • Kelių datulių;
  • 2 valgomųjų šaukštų linų sėmenų;
  • 1,5 stiklinės vandens.

Kaip pasigaminti kokteilį, žiūrėkite įraše.