Naminės picos tešla

Alfas Ivanauskas

Produktų kiekis 1 burbuliukui ir 5 burbuliukams

Reikės:

Tešlai:

  • 0,5 g sausų mielių – 2 g
  • 80 ml vandens – 400 ml
  • 125 g miltų – 625 g miltų (naudojami picų tešlai skirti miltai, šefas ypač rekomenduoja rinktis 00 tipo miltus)
  • 3 g druskos – 15 g
  • 5–10 ml extra virgin alyvuogių aliejaus – 25–50 ml


Gaminimas:

1. Mieles užpilkite vandeniu ir palaukite 10–12 min., kol jos suaktyvės. Mielių tirpalą supilkite į miltus, pasūdykite, įpilkite aliejaus ir užminkykite tešlą. Suformuokite rutuliuką, patepkite jį aliejumi ir padėkite į dubenį, uždenkite ir palikite kilti.
2. Tokią tešlą galite kildinti šaltoje vietoje parą ir daugiau arba kambario temperatūroje apie 30 min. Nereikėtų aklai sekti recepto, išminkius tešlą stebėti jos konsistenciją: jei tešla per kieta, įpilti dar truputį vandens, jei per minkšta – miltų. Idealiausia tešla būna, kai lengvai limpa prie rankų.
3. Pica iš tešlos, kildintos parą arba ilgiau, bus puresnė, minkštesnė, o pica iš tešlos, pagamintos greituoju būdu, bus traškesnė, tad rinkitės tokią, kokia patinka jums.

Visai šeimai skirtos picos: įtiks tiek vaikams, tiek vegetarams

Alfas Ivanauskas

Reikės:

  • 1 didelio raudonojo svogūno
  • 6 skiltelių česnako
  • 4 džiovintų abrikosų
  • 8–10 rudųjų pievagrybių
  • 3–4 šakelių čiobrelio
  • 4 rutuliukų picos tešlos
  • Trintų pomidorų padažo
  • 250 g smulkintos triušienos
  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • 200 g mocarelos
  • 1 pakelio sojų faršo
  • 5 kalamata alyvuogių su kauliukais
  • 1–2 šakelių šviežio rozmarino
  • 80 g parmezano
  • 50 g fermentinio sūrio
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus


Gaminimas:

1. Svogūną perpjaukite per pusę, nulupkite ir supjaustykite vieną pusę pusžiedžiais, o kitą – skiltelėmis. Česnaką stambiai pakapokite. Abrikosus supjaustykite juostelėmis. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais, nuskabykite čiobrelių lapelius.
2. Iškočiokite du rutuliukus per naktį kildintos tešlos. Rutuliukus patepkite trintų pomidorų padažu. Ant pirmos picos uždėkite pusę smulkintos triušienos, padraskydami ją į mažesnius gabaliukus. Pasūdykite. Užberkite juodųjų pipirų, čiobrelių, pusę abrikosų gabaliukų, svogūnų pusžiedžių, paplėšytos mocarelos ir užtarkuokite kietojo sūrio.
3. Ant kito rutuliuko suberkite sojų faršą, sudėkite česnakų, pabarstykite pipirais, čiobrelių lapeliais, sudėliokite grybų griežinėlius ir svogūnų skilteles, užberkite paplėšytos mocarelos ir užtarkuokite fermentinio sūrio.
4. Kitus du rutuliukus iškočiokite kartu plonai, į didesnį paplotį. Vizualiai padalinkite jį į dvi lygias dalis. Patepkite trintų pomidorų padažu.
5. Ant abiejų pusių užtarkuokite fermentinio sūrio, sudėliokite mocarelos gabaliukus. Pusėje, kuri buvo patepta padažu „Daržovinis“, sudėliokite sojų faršą, grybus, svogūnus, česnaką, alyvuoges, pabarstykite pipirais ir rozmarino šakelėmis.
6. Kitoje pusėje sudėliokite smulkintą triušieną, abrikosus, rozmarino šakeles. Visą picą pašlakstykite aliejumi, pabarstykite trupučiu kietojo sūrio.
7. Picas kepkite orkaitėje picos režimu arba jei tokio režimo orkaitė neturi – tuomet įkaitintoje iki 220 °C orkaitėje apie 30 min.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)