Reikės:

  • 2 sunokusių avokadų
  • 1 gera sauja šviežios kalendros
  • 2 mažų citrinų sulčių
  • 1 šviežio jalapeno arba mažo serano pipiro
  • 60 ml saulėgrąžų arba alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelių česnako
  • 0,5 arb. š. druskos
  • 1/3 arb. š. kumino miltelių

Gaminimas:

1. Išimame avokadų minkštimą. Nulupame česnakus. Išimame pipiro sėklytes.
2. Visus ingredientus sudedame į kokteilinę arba maisto trintuvą ir sutriname iki piurė. Patiekiame iškart arba dedame į šaldytuvą. Druskos ir citrinos sulčių kiekį galite reguliuoti pagal savo skonį.

Jei mėgstate aštrius padažus – naudokite 2-3 japaleno ar serano pipirus.