Alfas Ivanauskas

Įdarui:

  • 2–3 didelių česnako skiltelių
  • 4–5 marinuotų agurkėlių
  • Didelio ryšelio kalendrų
  • 3 šaukštų kepsnių padažo
  • 1 vištienos krūtinėlės (~150 g)
  • 2–3 avietinių pomidorų
  • Aliejaus (kepti)
  • akmens druskos
  • juodųjų pipirų „Tellicherry“

Glajui:

  • 3 šaukštų kepsnių padažo
  • 30 ml espreso kavos
  • Baziliko lapelių (patiekti)
  • Paplotėlių duonos, tortilijų arba lavašo (patiekti)


1. Paruoškite įdarą: česnaką sukapokite, plonai supjaustykite marinuotus agurkėlius, smulkiai supjaustykite kalendras. Sudėkite 2 šaukštus kepsnių padažo ir viską gerai išmaišykite.

2. Krūtinėlėje įpjaukite „kišenę“ ir į ją sudėkite įdarą. Susmeikite mediniais iešmeliais. Dėkite ant grotelių ir kepkite 5 min.

3. Avietinius pomidorus perpjaukite pusiau arba jei pomidoras didelis – storais griežinėliais, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite akmens druska ir juodaisiais pipirais. Dėkite ant grotelių kartu su vištiena ir kepkite.

4. Glajui sumaišykite kepsnių padažą ir espresą. Juo patepkite vištienos krūtinėlę ir pomidorus maždaug 5 min. prieš baigiant kepti.

5. Iškepusią krūtinėlę patiekite su pomidorais, duona, pabarstykite baziliko lapeliais.

Sultinga įdaryta vištienos krūtinėlė, kepta ant grilio

· Į įdarą galite įdėti kietojo sūrio.
· Iešmelius išmirkykite vandenyje 20–30 min.
· Pomidorus naudokite tokius, kokie jums patinka: avietinius, slyvinius, vynuoginius, kokteilinius.

Sultinga įdaryta vištienos krūtinėlė, kepta ant grilio
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)