aA
Nuo šiol tai mano vienas mėgstamiausių kepintų ryžių receptų. Visiškai paprastas, nereikalaujantis daug laiko ir didelių pastangų. Jei labai norisi, taip paruoštus ryžius galima patiekti su saldžiarūgšte vištiena, kepintais kiaulienos ar jautienos gabalėliais. Bet man šie ryžiai labai skanūs ir vieni (ypač, kai norisi dienos be mėsos).
Kepinti ryžiai su brokoliu, kiaušiniu ir svogūno laiškais
Kepinti ryžiai su brokoliu, kiaušiniu ir svogūno laiškais
© Recepto autorė

Kepinti ryžiai paruošiami maždaug per 25-30 minučių su visais pjaustymais ir kepimais. Nenustebkite, kad receptas ilgas, tiesiog vieną pakepi, išimi iš keptuvės, jau kepi kitą. Viskas gaminimo eigoje vyksta greitai, tik aprašas išėjo ilgas. Tiesa, nepamirškite iš anksto turėti virtų ryžių. Skaniau, kai naudojami vakarykščiai ryžiai, jie tuomet būna sausesni, biresni, ir, žinoma, sutaupysite laiko, nes nereikės laukti kada ryžiai atvės. Be to, šalti, birūs ryžiai daug geriau apskrunda.

Reikės:

  • 1 didelės brokolio galvos
  • 4 kiaušinių
  • 1 stiklinės nevirtų ryžių (arba 3 stiklinių virtų)
  • 10-15 jaunų svogūnų laiškų (su baltąja stiebo dalimi)
  • 2 česnako skiltelių
  • 4 valg. š. sojos padažo
  • 1 valg. š. cukraus
  • 0,5 arb. š. imbiero miltelių (arba 1 arb. š. sutarkuotos imbiero šaknies)
  • 3 valg. š. aliejaus (daržovių kepimui)
  • 3 valg. š. aliejaus (kiaušinių kepimui)
  • 2 valg. š. aliejaus (ryžių kepimui)
  • 1,5 valg. š. skrudintų sezamų aliejaus
  • 1 valg. š. balto vyno acto

Gaminimas:

1. Brokolį supjaustome vidutinio dydžio gabalėliais.

2. Svogūnų laiškus (ir baltąją dalį) supjaustome maždaug į 2-3 cm gabalėlius.

3. Kiaušinius išplakame indelyje kartu su 0,5 arb. š. druskos.

4. Kitame indelyje sumaišome cukrų, sojos padažą, 1 arb. š. druskos, sutarkuotą imbierą (ar imbiero miltelius) ir sutarkuotą česnaką (česnaką taip pat galite sutrinti naudodami česnako spaustuką).

5. Didelėje keptuvėje storesniu dugnu įkaitiname 3 valg. š. aliejaus ant vidutinės aukštesnės ugnies. Sudedame brokolį ir nemaišant kepame apie 5 minutes. Tada sudedame svogūno laiškus, išmaišome ir kepiname dar apie pora minučių. Vis pamaišome. Tada išimame daržoves iš keptuvės.

6. Į tą pačią keptuvę įpilame 3 valg. š. aliejaus, įkaitiname ant vidutinės ugnies. Supilame išplaktus kiaušinius ir nuolat maišydami kepiname apie pusę minutės. Ilgiau kepti nereikia, kitaip kiaušiniai pasidarys kieti. Kiaušinius sudedame į lėkštę su daržovėmis.

7. Toje pačioje keptuvėje įkaitiname dar 2 valg. š. aliejaus ant vidutinės aukštesnės ugnies, sudedame virtus ryžius, užpilame padažu, išmaišome ir kepiname nemaišydami apie 4 minutes. Tada išmaišome ir vėl kepame dar 3-4 minutes, kad ryžiai apskrustų. Po to nukeliame keptuvę nuo ugnies, sudedame daržoves, kiaušinius, pagardiname sezamo aliejumi, vyno actu, viską gerai išmaišome ir patiekiame. Jei reikia papildomai įdedame druskos.

Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(14 žmonių įvertino)
3.6429

Tradicinis angliškas pusryčių omletas (57)

Pasigaminus šį omletą – idealūs pusryčiai garantuoti.

Jautienos troškinys su perlinėmis kruopomis: gaminsite dar ne kartą (12)

Pastaruoju metu esu apsėsta troškinių gaminimo manija. Drąsiai į troškinius dedu viską, ką...

Itališko maisto pasiilgusiems: špinatiniai makaronai su gorgonzolos sūriu (2)

Italų šefas Gian Luca Demarco šį kartą pagamino ne įprastą naminę pastą , o špinatinę...

3 gardūs ir netikėti receptai, kurie prikels duoną antram gyvenimui (1)

Šią savaitę, kartu su Trijų Karalių dienos minėjimu, švenčių sezonas oficialiai baigėsi,...

Internete sklando neįtikėtinai greitas būdas, kaip nulupti virtus kiaušinius (45)

Dažnai susiduriame, jog kietai virti kiaušinius sunku nulupti ir prireikia daug kantrybės, kol...

Top naujienos

Aplankė vieną uždariausių pasaulio valstybių: pažįstamiems buvo sunku patikėti, kad ten keliauju (132)

„Welcome to Arabia! “, – karts nuo karto išgirstu iš nuoširdžiai besišypsančių...

Tikra legenda, kuri aikštėje lietuvius skriaudė, o už jos ribų – glostė laida „Krepšinio zona“

2020-ieji krepšinio pasauliui prasidėjo tiesiog tragiškai: po ilgamečio NBA komisaro Davido Sterno...

Giedrius Drukteinis

Du būdai, kaip mums atsikratyti nepakantumo svetimam turtui ir sėkmei (4)

Kai išmintingi žmonės pradeda kalbėti apie Lietuvos visuomenės problemas, greitai galima...

Birutė Navickaitė pakliuvo į absurdišką situaciją: neturėdama vairuotojo pažymėjimo ir automobilio pradėjo gauti baudas (73)

Palangiškė Birutė Navickaitė sako, kad sunku ir patikėti, į kokią absurdišką situaciją ji...

Orai: naujas ciklonas atneš eilinę kritulių bangą (2)

Šiandien prie mūsų krašto iš vakarų priartės naujas Atlanto ciklonas. Vakariniuose rajonuose...

Darželyje sriuba apsipylusi trimetė patyrė antro laipsnio nudegimą: mama netiki darželio direktorės versija (347)

Į darželį trimetę dukrą nuvedusi mama nė neįtarė, kad po kelių valandų su ja dėl patirto...

Stilistė papasakojo, į ką reikia atsižvelgti renkantis džinsus: viena detalė gali sugadinti visą įvaizdį (45)

Jei paprašytume jūsų įvardinti pagrindinį spintos drabužį, kas tai būtų? Mes nemirktelėję...

Lietuvis sukūrė už širdies griebiantį vaizdo klipą apie Bryantą (92)

Lietuvis Giedrius Šiškovas , interneto platybėse žinomas „Gidranity“ pseudonimu, sukūrė už...

Kameros įamžino neįtikėtiną vairuotojų žioplumą: situacijos primena veiksmo filmus (11)

Pašalinė veika prie vairo ir išsiblaškymas neretai vairuotojams sukelia nemažai streso, kai...