Midijos, kaip sako italai, yra „saporite“ – aromatingos ir maistingos. Negana to, ir puikiai išvalo žarnyną. Mes naudojame šviežias šį rytą sužvejotas midijas, todėl jas trumpam pamerkiame į šaltą vandenį. Ištraukiame barzdeles, bet vandens neišpilame. Tyrame alyvuogių aliejuje patroškinę susmulkintą česnaką ir petražoles suberiame nuvalytas midijas. Kad jos lengviau atsidarytų, nes šviežios midijos atsidarinėja labai lėtai, užpilame puodeliu barzdelių vandens. Jis suteikia kur kas daugiau aromato, nei vynas. Dar daugiau sveiko sūrumo midijoms suteikia sūdyti ančiuviai. Ši druska nekenksminga, kraujo spaudimo nekelia, nes yra tiesiog iš jūros.

Nepamirškite, neatsidariusias midijas būtina tuoj pat pašalinti. Jos yra pavojingos, nes sukelia kepenų hepatitą.

Italai yra sveikatos maniakai, todėl jie niekaip neįsivaizduotų midijų, pagardintų grietinėle. Galų gale, mes po švenčių trokštame sveiko, kalio, magnio, fosforo, baltymų, o ne riebalų prisodrinto patiekalo.

Midijos „alla marinara“ – sotus patiekalas. Sriubos lėkštėje patiekiame ne tik midijas bet ir jų sultinį, kuris itin skanus su paskrudinta duona. Mes naudojame malkų krosnyje keptą „genzano“ duoną, jums puikiai tiks ciabatta. Nepamirškite spustelėti citrinos ir suktelėti juodųjų pipirų iš malūnėlio.

Cozze „alla marinara“ – midijos „alla marinara“

Patiekalui pagaminti naudojame:

Ingredientai 4 asm.:

- 1 kg šviežių midijų
- 2 skiltys česnako
- 8 sūdyti ančiuviai
- 1 citrina
- 8 riekelės ciabatta duonos
- tyras alyvuogių aliejus
- juodieji pipirai iš malūnėlio
- pluoštas petražolių

Gaminimas:

- pamerkite midijas į šaltą vandenį, išimkite barzdeles
- keptuvėje lengvai pakaitinkite tyrą alyvuogių aliejų
- sudėkite susmulkintą česnaką
- kai česnakas pradės šilti, suberkite susmulkintas petražoles
- sudėkite midijas
- pasemkite puodeliu šalto barzdelių vandens, nuplikykite midijas
- suberkite sukapotus ančiuvius, patroškinkite
- gerai išmaišykite
- patiekite midijas sriubos lėkštėje kartu su sultiniu
- patiekite su citrinos puselėmis ir paskrudintomis duonos riekelėmis
- suktelėkite juodųjų pipirų iš malūnėlio

Jurga Jurkevičienė gamina midijas „alla marinara“
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)