aA
Šį patiekalą kiekvienas Italijos regionas gamina savaip. Mes „parmigiana di melanzane“ receptą išmokome gaminti Neapolyje, paragavę vienoje seniausių picerijų „Da Gennaro“. Mums patiko, kad „parmigiana“ nebuvo pernelyg riebi, nes Neapolyje cuoco – virtuvės meistras, skirtingai nuo siciliečių, baklažanų riekelių nevoliojo miltuose.

Labai svarbu, kad pomidorų tyrė būtų nerūgšti, todėl neapoliečiai naudoja aukštos kokybės pomidorus, panašiai kaip gamindami picą „Margherita“, kuriuos sutarkuoja į padažą. Pomidorų tyrę būtina ilgai troškinti. Svogūnus pakepiname aukštos kokybės tyrame alyvuogių aliejuje. Jis taip pat suteikia malonų aromatą mūsų padažui. Apie valandą tyrę gariname ant lengvos ugnies.

Baklažanų kartumą panaikiname po šaltu vandeniu nuplovę stambią druską, kuria pabarstėme ir palikome riekeles valandą kiaurasamtyje.

Tarp baklažanų sluoksnių barstome daug smulkiai sutarkuoto „parmigiano reggiano“ sūrio, tačiau nei sūris nei Parmos miestas patiekalo pavadinimui įtakos neturėjo. „Parmiciana“ yra sicilijos dieliektu vadinama žaliuzės juostelė. Sluoksniais dedami baklažanai primena iš juostelių sukonstruotas užuolaidas.

Homogeniškumo sluoksniams suteikia karvių pieno mocarella „fior di latte“, panašiai kaip kepant picą.

„Parmigiana“ tai – pakankamai sotus patiekalas, tačiau nekaloringas. Mat subalansuojame kalorijas pomidorų rūgštimi. Iš baklažanų išsausiname aliejų jas išdėliodami ant sugeriamojo popieriaus.

Jei „parmigiana di melanzane“ patiekiama keraminiame vienos porcijos inde, svarbu, kad kepant aliejus neatsiskirtų nuo padažo. Todėl būtina gerai įkaitinti orkaitę arba picos krosnį.

Baklažanų „parmigiana“

Patiekalui pagaminti naudojame:

Ingredientai :

- 1 stambus baklažanas
- 1 svogūnas
- saulėgrąžų aliejus
- tyras alyvuogių aliejus
- pomidorų tyrė
- 350 g mozarellos „fior di latte“
- 250 g tarkuoto sūrio parmigiano reggiano
- bazilikai

Gaminimas:

- supjaustykite baklažanus išilgai 1 cm aukščio riekėmis
- pabarstykite stambia druska, sudėkite į kiaurasamtį
- po valandos druską nuplaukite, išsausinkite išdėliodami riekes ant rankšluosčio
- keptuvėje lengvai pakaitinkite saulėgrąžų aliejų
- sudėkite baklažanus, kai paruduos, apverskite
- sudėkite ant sugeriamojo popieriaus, kad išsausėtų aliejus
- kitoje keptuvėje pakaitinkite tyrą alyvuogių aliejų
- pakepinkite aliejuje susmulkintus svogūnus
- supilkite litrą pomidorų tyrės
- sudėkite bazilikus, kepinkite, kol tyrė sutirštės
- keramikos indo dugną patepkite pomidorų tyre
- sudėkite vieną sluoksnį baklažanų, pabarstykite tarkuotu parmezano sūriu
- padėliokite kubeliais supjaustytą mocarelą
- vėl tepkite pomidorų tyrę, barstykite tarkuotą parmigianą ir mocarelą
- kepkite orkaitėje apie 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje
- patiekdami lėkštėje baklažanų porciją pabarstykite smulkintu parmigiano reggiano sūriu
- patiekite su baziliko šakele

Jurga Jurkevičienė gamina baklažanų „parmigiana“
Jurga Jurkevičienė gamina baklažanų „parmigiana“
© Recepto autorė
www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(21 žmogus įvertino)
3.0476

Jurga Jurkevičienė: vos per kelias minutes paruošiami itališki kepsneliai (24)

Garsus gastronomijos istorikas Pellegrino Artusi teigia, kad šis vos per kelias minutes paruošiamas...

Kad vasara būtų skani: kiaulienos sprandinės šašlykai juodųjų serbentų marinate (22)

Atėjus šiltajam sezonui kiemuose ir gamtoje vėl rūksta kepsninės. Dėl karantino apribojus...

Neįtikėtinai gaivios ir gardžios krabų lazdelių salotos (10)

Alfas Ivanauskas nutarė išduoti savo ypatingąjį krabų lazdelių salotų receptą, kuris...

Kuo galite pakeisti šaltibarščius? Šaltų sriubų receptai (10)

Nors kol kas pavasaris pasižymi permainingais orais, visgi vos pasitaikius šiltesnei dienai ant...

Jurga Jurkevičienė parodė, kaip pagaminti ypatingai skanų ir sotų, tačiau nekaloringą patiekalą (81)

Šį patiekalą kiekvienas Italijos regionas gamina savaip. Mes „ parmigiana di melanzane “...

Top naujienos

Gėdingos Rusijos nesėkmės Libijoje: tolimo konflikto pasekmes gali pajusti ir Lietuva (94)

Libijoje nėra rusų karių. Taip dar dar gegužės viduryje Jungtinėse Tautose tikino Rusijos...

Pareigūnų krauju pažymėtas įvykis Mažeikių rajone: gaisravietėje rastas žmogaus kūnas, šalia jo – ginklas pakelti VSAT sraigtasparniai, nuolat pildoma (191)

Bendrasis pagalbos centras pranešė , kad Mažeikių r. , Viekšnių sen., Birbiliškės k.,...

Įspūdinga gražuolė, dėl meilės pasiaukojusi 50 metų trukusiam pažeminimui

Vienas iš amžininkų taip aprašo Juliette Drouet : „Ji buvo iš tų moterų, kurios simbolizuoja...

Viruso priblokšti prabangūs viešbučiai atsiveria lietuviams: už nakvynę prašo iki 100 eurų (90)

Dėl pandemijos uždarytų prabangių Vilniaus viešbučių valdytojai nekantrauja, kada galės...

Vitalija Guobė

Mano vyras neturi ką veikti – nauja žmona ar nudistų pliažas? N-18

Tenka skaudžiai sau pripažinti: nebeturiu jokios politinės galios įtakoti valstybėje vykstančius...

Į paskutinę kelionę bendramintį palydėję motociklininkai: per akimirką svajonės sudužo į šipulius (187)

Per mažiau nei savaitę automobilių vairuotojų padarytos klaidos nusinešė dviejų jaunų...

Meghan Markle videožinutėje su sūnumi gerbėjai įžiūrėjo mažytę, bet svarbią detalę

Meghan Markle ir princo Harry sūnui Archie gegužės pradžioje sukako vieneri metai. Šia proga...

Jurga Jurkevičienė: vos per kelias minutes paruošiami itališki kepsneliai (24)

Garsus gastronomijos istorikas Pellegrino Artusi teigia, kad šis vos per kelias minutes paruošiamas...

Šiame mieste prabangiausiuose viešbučiuose galima nakvoti itin pigiai: prezidentinio poilsio kainos patiks ir lietuviams (2)

Kaip ir visos valstijos Amerikoje, taip ir emyratai Jungtiniuose Arabų Emyratuose – vienas nuo kito...

|Maža didelių žinių kaina