Desertas – itin lengvas, jame nėra jokių gyvulinių riebalų, jis mums sukelia estetinį pasitenkinimą, nes yra spalvingas ir „neina į kūną“. Jį pagaminti užtrunkame vos pusvalandį. Nuluptus vaisius supjaustome lygiais ne itin smulkiais gabaliukais, pašlakstome citrinos sultimis ir keliais šaukštais cukraus. Jei netyčia pakliuvo citrinos kauliukų, juos pašaliname šaukšteliu.

Per pusvalandį cukrus iš bananų, kivi ir braškių „ištraukia“ mūsų organizmui itin naudingas vitamino C prisodrintas sultis. Į deserto indą sudedame vaisius, užpilame išsiskyrusias sultis ir papuošiame mėtos šakele. Jei turite kitokių vaisių arba uogų, jie puikiai tiks. Nepamirškite, kad šiam patiekalui nenaudojami citrusai – apelsinai, greipfrutai, laimai.

Nepamirškite, mūsų desertas ne tik aromatingas, bet ir sveikas, nes jį pagardiname tyrų aukščiausios kokybės alyvuogių aliejumi, kuris kvepia ką tik nušienauta žole.

Derinamas su desertiniu vynu „vin santo“, „passito“ arba graikiškuoju desertiniu „romeiko“ desertas tampa itin harmoningas.

Patiekalui pagaminti naudojame:

Ingredientai 4 asm.:

- 2 bananai
- 2 kivi
- 10 sunokusių braškių
- 1 citrina
- mėta
- cukrus
- tyras alyvuogių aliejus

Gaminimas:

- nulupkite visus vaisius
- supjaustykite stambiais kubais
- perpjaukite citriną
- išspauskite abi citrinos puseles
- užpilkite cukrų, nemaišykite, palikite pusvalandžiui
- sumaišykite, sudėkite į deserto indą, užpilkite išsiskyrusiomis sultimis
- užmeskite mėtą
- pašlakstykite tyru alyvuogių aliejumi

Jurga Jurkevičienė gamina la macedonia di frutta

Jurgos ir Pauliaus receptus rasite jų knygoje „Romanas su Italija“.

Romanas su Italija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)