aA
Gian Luca Demarco siūlo pusryčiams pasigaminti izraelietišką kiaušinienęšakšuką. Tai puikus būdas neišeinant iš namų keliauti po pasaulį. Reikės visai nedaug ir dieviško skonio patiekalas jau garuos ant stalo.
Šakšuka
Šakšuka
© Recepto autorius

Šakšuka

Jums reikės:

  • ½ didelio svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 didelės saldžiosios paprikos
  • 1 čili pipiro
  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse
  • 2 šaukštelių malto kumino
  • 1 šaukštelio saldžios paprikos miltelių
  • druskos
  • šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • 4-6 didelių kiaušinių
  • Persillade prieskonių

Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų, įdėti česnako skilteles ir susmulkintą svogūną. Pakepinus suberti susmulkintą saldžiąją papriką ir dar kepinti apie 7 min. Tuomet supilti smulkintus pomidorus savo sultyse. Išilgai perpjauti čili pipirą ir įdėti į padažą.

Įberti saldžiosios paprikos miltelių, kumino, žiupsnį druskos, pabarstyti šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir troškinti atidengtoje keptuvėje ant vidutinės kaitros apie 8-10 minučių, kartkartėmis pamaišant, kol dauguma skysčio išgaruos ir masė taps tiršta. Pomidorų masės paviršiuje padaryti šešias duobeles. Į jas atsargiai įleisti po kiaušinį. Paberti Persillade prieskoniais. Kepti orkaitėje 180 °C apie 7 min., kol kiaušinių baltymai išvirs, o tryniai sutirštės.

Valgyti su skrudinta ciabatta duona.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(29 žmonės įvertino)
4.0345

Brandintos jautienos kepsnys – restorano lygio patiekalas, kurį lengvai pasigaminsite namuose (3)

Gurmanų pamėgta brandinta jautiena, pasak prekybininkų, atrandama vis daugiau pirkėjų. Maisto...

Kaip pašalinti dažniausiai pasitaikančias maisto dėmes (1)

Užsipylėte raudonojo vyno ant naujutėlaičių džinsų, vaikas kečupu išterliojo fotelį, o...

Išaiškino visam laikui: kiek ir kokius produktus galima laikyti šaldiklyje (24)

Šaldiklis yra svarbus pagalbininkas virtuvėje, laikant ir ruošiant maistą. Jis padeda kovoti su...

Kaip pasigaminti ypatingai gardžią žuvienę (39)

Alfas Ivanauskas parodė, kaip pasigaminti puikiąją žuvies sriubą.

Tobulas ir labai greitas penktadienio patiekalas: cukinijų laiveliai su krevetėmis (13)

Man labai patinka tokie greiti patiekalai, kuriuos paruošti nereikia daug išmonės ir kantrybės....

Top naujienos

Paruošė naujų Palangos vietų apžvalgą ir nustebo: karbonadų gerbėjams darosi liūdna, kurorte naujos mados (27)

Kur po pliažo jaukiai pasėdėti ir skaniai pavalgyti? – pagrindinis poilsiautojų klausimas...

Iš buvusio ministro Biržiškio lūpų: apie vodką rusų kareiviams, iškirstas duris Saboniui ir paskutinį pokalbį su Lubiu (35)

Kalbėtis su pirmosios Vyriausybės susisiekimo ministru Jonu Biržiškiu vienas malonumas. 88-erių...

Baisi avarija Vilniuje: po stipraus smūgio į „Opel“ motociklininkas skubiai išgabentas į ligoninę (44)

Vėlų ketvirtadienio vakarą Vilniuje įvyko rimtas eismo įvykis. Pranešama, kad susidūrė...

Lazdijų rajone – ambulatorijos gydytojo išpuolis prieš policijos pareigūnus (164)

Antradienio rytą į Veisiejų ambulatoriją (Lazdijų raj.) susirinkę pacientai ir medikai tapo...

Apatinio trikotažo ekspertė: kiek normalu mokėti už liemenėlę ir kas išduoda, kad prašovėte su dydžiu (26)

Profesionali apatinio trikotažo ekspertė Vaiva Tylienė ne vienerius metus moteris moko vienos...

Chemikas papasakojo apie tragišką sprogimą Beirute sukėlusias trąšas: turi perspėjimą ūkininkams (129)

Antradienį Beiruto uoste nugriaudėjęs sprogimas šokiravo pasaulį. Kol kas skelbiama, kad...

Intymią operaciją patyrusi Rita: nesuprantu, kodėl kalbėti apie moteriškas bėdas vis dar yra tabu (50)

„Pagaliau galiu džiaugtis gyvenimu“, – taip savo pasakojimą pradeda kaunietė Rita. Prieš...

Tiesioginė transliacija / Kitokie pasikalbėjimai. Svečiuose — Egidijus Dragūnas (16)

Jeigu manote, kad esate viską matę „Kitokiuose pasikalbėjimuose“, tai galime Jus vėl...

Princesių Di Bourbon gyvenimas primena pasaką: formalių įsipareigojimų neturi, bet nesikuklina taškyti pinigų karališkai prabangai (1)

Karališkųjų šeimų gerbėjai paprastai gali tik žvilgtelėti, kaip jų numylėtiniai atrodo per...

Šiurpi karo dilema: ką aukoti – vedusius ar viengungius? (12)

Turbūt jau su pirmuoju sąmoningu Homo sapiens žingsniu atsirado toks reiškinys kaip karas ....

|Maža didelių žinių kaina