Tiesa, burokėlių nebūtina kepti. Jie pakankamai skanūs, jeigu valgysite plonai supjaustytus žalius. Tačiau kepimas orkaitėje traškius burokėlius pavers šilkiniais ir minkštais. Tiesa, burokėlius taip pat galima virti vandenyje ar garuose, tačiau kepant juos orkaitėje išryškėja šių daržovių saldumas.

Šis kepimo metodas tinka bet kokios rūšies ar dydžio burokėliams. Tačiau niekada nesirinkite minkštų burokėlių – tik tvirtus ir kietus. Jeigu turite galimybę, rinkitės burokėlius dar su lapais. Pastarieji taip pat gali būti naudojami troškiniams, makaronų patiekalams ir garnyrams.

Iškeptus burokėlius šaldytuve galima laikyti iki savaitės ir supjaustyti juos patariama tik prieš pat naudojimą. Taigi, ko jums reikės?

Ingredientai:

  • burokėliai

Priemonės:

  • aštrus peilis
  • aliuminio folija
  • kepimo skarda

Instrukcijos:

  1. Įkaitinkite orkaitę. Skardą įdėkite per patį orkaitės vidurį, nustatykite 200 laipsnių temperatūrą. Vis dėlto temperatūra šiuo atveju nėra tokia svarbi. Jeigu tuo pat metu orkaitėje kepate kažką kitą, burokėliai kartu gali kepti ir jūsų patiekalui reikiamoje temperatūroje. Žemesnėje temperatūroje burokėliai keps lėčiau, aukštesnėje – greičiau. Pastaruoju atveju dažniau pasižiūrėkite, ar jie dar neiškepė (žr. trečia punktą).
  2. Paruoškite burokėlius. Jeigu burokėliai su lapais, nupjaukite juos prie pat burokėlio. Lapus palikite kitiems patiekalams. Pačius burokėlius kruopščiai nušveiskite, tada susukite į aliuminio foliją, tik nelabai standžiai. Prieš vyniojant į foliją burokėlio nusausinti nereikia. Mažus burokėlius galite sukti po kelis, o štai didesnius patogiau kepti po vieną.
  3. Kepkite burokėlius. Į foliją susuktus burokėlius sudėkite į kepimo skardą, kad ji surinktų sultis, jeigu jos nutekėtų. Kepkite 50–60 minučių. Kas 20 minučių burokėlius patikrinkite. Jeigu burokėlis atrodo išsausėjęs ar apačia paskrudo, ant jo užpilkite šaukštą vandens ir vėl susukite. Burokėliai iškepę, jeigu į jų centrą lengvai lenda šakutė. Suprantama, kad mažesni burokėliai iškeps greičiau nei didesni.
  4. Nulupkite burokėlius. Išimkite skardą su burokėliais ir leiskite jiems ataušti. Tada paimkite burokėlį su popieriniu rankšluosčiu ir jo kraštais nulupkite odelę. Ji turėtų lengvai luptis. Jeigu taip nėra, panašu, kad burokėlius reikia dar šiek tiek pakepti. Taip nulupkite visus iškeptus burokėlius.
  5. Laikymas. Iškepti burokėliai, supjaustyti arba ne, gali būti laikomi šaldytuve iki savaitės.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)