aA
Italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco rekomenduoja ypatingą receptą – konservuotas aitriąsias paprikas su tuno, ančiuvių ir kaparėlių įdaru. Paprikytės bus labai aštrios ir jas geriau naudoti patiekalų pagardinimui, kas suteiks pikantiškumo.
Gian Luca Demarco
Gian Luca Demarco
© DELFI / Modesta Meškė

„Mano diedukas gydydavo visus su aštriom paprikom nuo peršalimo, nes taip dega, kad iš skausmo pamiršti, jog sergi“, – juokavo Gian Luca.

Aitriosios paprikos
Aitriosios paprikos
© Shutterstock

2 stiklainiams (1 litro tūrio)

Jums reikės:

  • 500 g aštrių apvalių paprikų
  • 20 g ančiuvių aliejuje
  • 20 g marinuotų kaparėlių
  • 100 g tuno aliejuje, nusausinto
  • Ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 250 g baltojo vyno acto
  • 250 g baltojo vyno
  • 2 lauro lapų
  • 9 juodųjų pipirų
  • 1 šaukštelio raudonėlio
  • 3 kadagio uogų
  • 3 gvazdikėlių
  • Druskos

Visų pirma reikia išvalyti paprikas – nupjauti viršūnėles su koteliu ir iš jų vidaus išimti visas sėklas. Patariama naudoti vienkartines virtuvės pirštines. Nupjautas viršūnėles susmulkinti.

Tuo tarpu į indą supilti baltąjį vyną ir vyno actą.

Suberti visus prieskonius (lauro lapus, kadagio uogas, gvazdikėlius), pagardinti druska ir, kai tik užverda, pamerki paprikas ir palikti jas virti 5 minutėm..

Nusausinti paprikas ant sauso ir labai švaraus audinio. Jas sudėti anga nukreipta žemyn.

Įdarui susmulkinti trintuvu susmulkinti ančiuvius, kaparėlius, tuną ir paprikų viršūnėles. Įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, pipirų ir trinti su smulkintuvu, kol gausis kreminė tekstūra.

Aitriąsias paprikytes užpildyti įdaru ir sudėti į stiklainį iki viršaus. Užpilti alyvuogiu aliejumi, kol pilnai apsemia paprikytes.

Uždaryti stiklainį, įdėti į šaltą vandenį dangteliu į apačią, užvirti ir pakaitinti bent 15 min. Atidarius patartina juos vartoti kuo greičiau (ne ilgiau kaip 2–3 dienas), atsargiai laikant šaldytuve, kad pailgėtų jų laikymo laikas.

Konservuotos aitriosios paprikos, įdarytos tunu, ančiuviais ir kaparėliais
Konservuotos aitriosios paprikos, įdarytos tunu, ančiuviais ir kaparėliais
© Recepto autorius
www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(15 žmonių įvertino)
4.6000

Migdolų miltų lietiniai: puikiai tinka su aštriu ar saldžiu įdaru (5)

Šiuos lietinius tikrai pavyks pagaminti kiekvienam. Puikus pasirinkimas pusryčiams, o įdarą galima...

Kaip susiplakti tolimą vaikystę primenantį pieno kokteilį (53)

Dažnas, kuriam teko gyventi sovietmečiu, iki dabar prisimena nepakartojamą tais laikais...

Gaivios salotos: reikės jūsų mėgstamiausių pomidorų (13)

Vienas svarbiausių šių salotų ingredientų yra prieskonių mišinys. Būtent raudonėlis,...

Paprastas būdas išsaugoti rudens sodo gėrybes: labai gardžios konservuotos mišrainės (2)

Rudens pradžia dovanoja gausų daržovių derlių – puikų ingredientą mišrainėms, be kurių...

Originalūs svogūnų panaudojimo būdai: pagaminsite pyragą, sriubą ir net desertą (1)

Turbūt nėra virtuvės, kurioje tarp maisto produktų nerastume svogūnų. Juos tapo įprasta naudoti...

Top naujienos

Jokubaičio baudų metimai mačo pabaigoje pergale pasaldino Schillerio debiutą Eurolygoje (280)

Martino Schillerio debiutas Eurolygoje buvo įtemptas, bet malonus. Po 7 mėnesių pertraukos su...

Atostogauti išvykusius lietuvius įspėja: nepadarykite vienos klaidos, nes turėsite daug nemalonumų (22)

Šimtai lietuvių skubiai išėjo atostogų ir išskrido atostogauti į saugia kryptimi šiuo metu...

Patyręs grybautojas patarė, ar dar verta šį savaitgalį eiti grybauti ir ką galima rasti (34)

Lietuviai keletą savaitgalių iš eilės siaubė miškus, o socialiniai tinklai mirgėjo...

Etiketo ekspertė sukritikavo Prancūzijos ir Latvijos pirmųjų ponių stilių (121)

Prezidento Emmanuelio Macrono ir jo sutuoktinės Brigitte vizitas Lietuvoje baigėsi prieš...

Nausėda apie Baltarusiją: pereiname prie antrojo etapo – sankcijų

Nelegitimus Baltarusijos vadovas Aliaksandras Lukašenka atmetė visus Lietuvos ir kitų šalių...

Ant mirties slenksčio atsidūręs tenoras Vyšniauskas: koronavirusas pavojingas ir apgaulingas (217)

Ką reiškia sirgti koronavirusine infekcija COVID-19 garsus operos solistas, 48 metų Vaidas...

Gudaitis su buvusių žalgiriečių kompanija darsyk nuskriaudė „čempionus be trofėjaus“

Stambulo „Anadolu Efes“ žavėjo krepšinio gerbėjus ir pirmavo Eurolygoje, kol sezono...

Depresija, bloga nuotaika, o gal tiesiog tinginystė? Medikas pasakė, kaip atskirti ligą nuo liūdesio (66)

Matyt, nedaugelis žino, kad šiandien minima Europos depresijos diena. Ši liga nežiūri nei...

Jurga Jurkevičienė | D+ nariams

Nuskandino virusą antikos Atlantidoje. Ar tai įmanoma? Klauskime Donatellos Versace spec. Delfi Plius iš Romos (2)

Italijos mados ekspertai šiomis dienomis svarsto, kas turėjo įtakos daugybei dizainerių per Milano...

Automobilyje prie miško mergina ne juokais išsigando – dabar renkasi kitokius susitikimus (9)

Su vaikinu susipažinome socialiniame tinke, feisbuke. Turėjome keletą bendrų draugų, todėl...

|Maža didelių žinių kaina