1. Soda ir vandenilio peroksidas

Padarykite košelę iš sodos ir vandenilio peroksido, ištepkite orkaitės vidų ir trumpam palikite. Paskui pašlakstykite actu, pašveiskite ir išvalykite drėgnu skudurėliu. Dirbdami mūvėkite gumines pirštines.

2. Pemza ir vanduo

Pemzos akmuo ir vanduo daro stebuklus, neišskiria garų, nepalieka apnašų.

3. Valomosios putos

Valomosios putos valo švariai, be to, neturi stipraus kvapo. Užpurkškite, palikite kelioms valandoms, paskui išvalykite orkaitę.

4. Amoniakas ir šiukšlių maišeliai

Į storą šiukšlių maišelį įdėkite metalines orkaitės groteles, įpilkite amoniako ir vandens. Kelias valandas palaikykite saulėje, tada išimkite ir nuskalaukite. Grotelės spindės.

5. Verdantis vanduo

Užvirinkite didelį puodą vandens ir įstatykite į orkaitę. Tegu ten pastovi apie valandą, per tą laiką garai atitirpins nešvarumus, taigi lengvai juos nuvalysite.

6. Soda, skystas indų ploviklis ir actas

sodos ir indų ploviklio užmaišykite košelę, jei reikia, praskieskite vandeniu. Su kempinėle užtepkite šios košelės orkaitės viduje. Tada buteliuke su purkštuku lygiomis dalimis sumaišykite actą ir vandenį. Užpurkškite ant pastos, palikite 10 min. Orkaitę valykite kempine ar popieriniu rankšluosčiu. Purkškite acto ar vandens, kol košelė visiškai nusivalys.

7. Soda ir actas

Iš sodos ir acto užmaišykite košelę, užtepkite jos ant orkaitės vidaus ir palikite visai nakčiai. Ryte nuplaukite.

8. Soda, druska ir actas

Sumaišykite sodą, druską ir actą, ištepkite šia pasta orkaitės vidų ir palikite 15–20 min. Paskui papurkškite acto ir nuvalykite.

9. Amoniakas

Nakčiai įstatykite į orkaitės vidų dubenį su amoniaku. Ryte išvalykite orkaitę.

10. Apelsino žievelės ir obuolių actas

3–4 dienas ar ilgiau pamirkykite acte apelsino žievelių. Orkaitės viduje paberkite sodos, papurkškite acto, kuriame mirko apelsino žievelės, palikite 20–30 min., tada švariai išvalykite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)