Kita vertus, ko gero, yra tekę tvarkant šaldytuvą išmesti maišelių su šaldytais produktais, nes negalėjote prisiminti, nei kas per produktai, nei kada jie atsirado jūsų šaldytuve.

Taigi, pasiraitokime rankoves ir susitvarkykime šaldiklį (tvarkingai sudėkime produktus, užklijuokime ant maišelių etiketes su produkto pavadinimu ir data, kai jie buvo užšaldyti), kad galėtume valgyti sveikai, per daug neišlaidaudami.

Ar šaldiklyje laikomi produktai turi galiojimo laiką?

Kiek laiko kokie produktai gali būti laikomi šaldiklyje?


Užšaldžius produktą jame nebesidauguna bakterijos. Teoriškai, šaldyti produktai neturi galiojimo laiko – jie gali būti laikomi amžinai. Vis dėlto, jei šaldiklyje jie turi sąlytį su oru, juose esantys riebalai gali sugesti.

Kuo ilgiau šaldiklyje laikomas produktas, tuo labiau nukenčia jo kokybė, skonis ir tekstūra. Kumpis, malta mėsa arba dešrelės išsilaiko trumpiau nei didelės mėsos išpjovos, rašo BBC.

Pateikiame lentelę, kurioje nurodyta, kiek laiko produktus galima laikyti šaldiklyje, kol nepakinta jų skonis. Vis dėlto, tai subjektyvu, be to, skonį gali paveikti ir kiti veiksniai. Kuo greičiau maistas užšaldytas, tuo mažesnė tikimybė, kad jis bus pažeistas ledo ir virtęs koše – geriau šaldyti mažais kiekiais ir dažniau, nei vienu metu sudėti į šaldiklį didelį kiekį produktų. Produktai, sudėti plonu sluoksniu į plastikinius, šaldymui skirtus maišelius, sušals greičiau. Turėkite omenyje, kad šaldant pramoniniu būdu, produktai nepakitę išlieka ilgiau, nei šaldant namų sąlygomis.

Kiek laiko kokie produktai gali būti laikomi šaldiklyje?

Kiek laiko kokie produktai gali būti laikomi šaldiklyje?
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)