aA
Jeigu laukiate draugų kompanijos, ar ruošiatės vakaroti su šeima žiūrint filmą – kesadilijos yra idealus užkandis. Taip pat jas labai patogu pasiimti keliaujant į gamtą, nes kesadilija skani tiek šalta, tiek karšta. Kesadilijas galima gaminti su pačiais įvairiausiais įdarais, dėl to jas ypač mėgstu. Tinka įvairios daržovės, grybai ir mėsa. Sūrį taip pat rinkitės pagal tai, kokį labiausiai mėgstate.
Kesadilijos su vištiena, paprika ir svogūnu
© Recepto autorė

6 porcijos

Reikės:

  • 500 g vištienos krūtinėlės
  • 150 g fermentinio sūrio
  • 150 g čedario sūrio
  • 1 raudonos paprikos
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 10-12 nedidelių tortilijų (skirtų takams)
  • 2 valg. š. sviesto

Vištienos marinatui:

  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1,5 arb. š. česnako miltelių
  • 1 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių
  • 2/3 arb. š. džiovinto raudonėlio
  • 2/3 arb. š. druskos
  • 1/3 arb. š. juodųjų pipirų
  • ¼ arb. š. čili miltelių

Gaminimas:

  1. Vištienos krūtinėlę supjaustome mažais gabalėliais, sumaišome su aliejumi.
  2. Prieskonius marinatui sumaišome viename indelyje, tada sumaišome su vištiena. Atidedame į šalį.
  3. Svogūną nulupame, supjaustome juostelėmis. Išimame paprikos sėklytes, supjaustome juostelėmis, o juosteles perpjauname perpus.
  4. Į keptuvę sudedame daržoves, sviestą ir kepiname ant vidutinės ugnies, kol daržovės suminkštėja. Po to atidedame į šalį.
  5. Sūrius sutarkuojame smulkia tarka ir sumaišome viename indelyje.
  6. Įkaitiname didelę keptuvę ant vidutinės ugnies. Sudedame vištienos gabalėlius ir kepiname 5 minutes nemaišydami. Tada gabalėlius apverčiame ir kepiname kitą pusę 5 minutes nemaišant. Taip kepant vištiena išliks sultinga.
  7. Kesadilijos paruošimas – į sausą keptuvę dedame 1 tortiliją, ant jos tolygiai užberiame sūrio, išdėliojame vištienos gabalėlius, papriką, svogūną, vėl užberiame sūrio ir uždedame kitą tortiliją ant viršaus. Kaitiname keptuvę ant silpnos ugnies ir po 1-2 minučių uždedame lėkštę ant kesadilijos, apverčiame keptuvę ir dedame kepti kitą kesadilijos pusę. Iškepusią kesadiliją dedame į lėkštę, supjaustome į 4 dalis ir patiekiame su mėgstamais padažais. Taip iškepame visas kesadilijas.

Galite naudoti ir didesnes tortilijas, tada atitinkamai paskirstykite paruoštus ingredientus.

Kesadilijos su vištiena, paprika ir svogūnu
Kesadilijos su vištiena, paprika ir svogūnu
© Recepto autorė
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(11 žmonių įvertino)
4.1818

Naminės duonos diena: plikytos kvietinės duonos be mielių receptas (9)

Dar nuo senų laikų yra sakoma, kad kepinys, į kurį įdedama daugiausiai meilės ir rūpesčio, yra...

Perlenktos mini picos – idealus pasirinkimas penktadieniui (7)

Italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco išdavė paslaptį, kaip pasigaminti tradicišką...

Burokėlių lazanija – ypatingai skanus patiekalas, kurį nuo šiol gaminsite tik taip (10)

Televizijos laidoje „Gardu Gardu“ šefas Gian Luca Demarco pagamino neįprastą lazaniją –...

Sočiai vakarienei: vištienos kepsniai kreminiame garstyčių ir grietinėlės padaže (10)

Kartais taip sunku sugalvoti ką pagaminti vakarienei. Tad turiu jums labai nesudėtingą, greitą ir...

Gardi vakarienė: makaronai su kreminiais brokoliais (20)

Kartą mus apėmė tokia alkana neviltis, kad net pradėjome juokauti apie makaronus su brokoliais....

Top naujienos

Švelnūs orai truks nebeilgai (4)

Slenka ko gero paskutinės švelnios vėlyvo rudens dienos. Antroje savaitės pusėje tikimasi, kad...

Buvęs prokuroras sudėliojo svarbiausius akcentus Kauno žudynių byloje: Venckienė ir Venckus buvo pasirūpinę alibi (583)

Prieš dešimtmetį Lietuvą sukrėtusią Kauno žudynių bylą sekė Drąsiaus Kedžio ir Andriaus...

Šnipų mainų paslaptys: kodėl su lietuviais iškeistas norvegas domino JAV ir Rusijos žvalgybas (90)

„Kalėdos Maskvoje“, – tokia nuotrauka iš Raudonosios aikštės 2017 gruodžio 5-ąją...

Didesnės kainos gali sustabdyti cigarečių pakaitalų populiarėjimą DELFI specialiai iš Londono (22)

Vyriausybei siekiant padidinti akcizų tarifą kaitinamojo tabako produktams, specialistai sako, kad...

Vaikino pasiūlymas pasibaigus pasimatymui tapo nepavykusio vakaro vinimi: merginos, būkite protingos (67)

Vaikinas mane užkalbino mano tuometinėje darbovietėje-drabužių parduotuvėje. Maniau pakalbėsim...

Kai medžiotojas nušovė du vilkus – vilkė atėjo atsisveikinti su žuvusiais jaunikliais (438)

Dvidešimt metų medžiojantis Kazimieras Urmanavičius prasitarė, jog tądien, kai ruošėsi...

Skelbiama, kad „Žalgiris“ pasiruošęs išsiskirti su Perezu, jam jau numatyta pamaina (11)

Kauno „Žalgiris“ netrukus gali atsisveikinti su meksikiečiu Alexu Perezu, skelbia 24sek...

Kauniečio lentynoje duona guli jau 4 mėnesius, o vis dar kaip nauja: ko į ją deda? (157)

DELFI skaitytojas buvo nustebintas – į spintelę prieš keturis mėnesius padėta duona atrodė...

Sudie elegantiškiems batams – štai, kokie aulinukai bus madingiausi šią žiemą (23)

Šį šaltąjį sezoną praktiškumo ( angl. „practi-cool“ ) tendencija keičia iki šiol madoje...

Kaip jaučiasi vyrai, kai moteris žengia pirmą žingsnį (42)

„Reddit“ forume buvo išsamiai aptartas visiems seniai ramybės neduodantis klausimas: „Kaip...