Prekybos tinklo „Iki“ kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič pateikia kelis bauginančius, bet gardžius Helovino užkandžių receptus.

Monstriški vaisiai – bananai vaiduokliai

Patiems mažiausiems N. Juchnevič siūlo pagaminti vaisių užkandžių. Kepyklų vadovės teigimu, tam labiausiai tinka bananai, mandarinai, kiviai, arbūzai ir įvairios smulkios uogos, kurias galima naudoti papuošimams.

Reikės:

  • nedidelių bananų
  • juodojo šokolado

Gaminimas:

  1. Paimkite nedidelius bananus, juos nulupkite ir perpjaukite pusiau.
  2. Juodą šokoladą ištirpinkite ir palikite atvėsti. Šokolado masė turi būti itin tiršta.
  3. Šiaudeliu arba kulinariniu teptuku ant bananų išpieškite vaiduokliškas akis ir burną.

Monstrų pirštai


Monstrų pirštai

Monstrų pirštai

N. Juchnevič sako, kad sukurti Helovino nuotaiką namie ir pasigaminti linksmų vaišių yra puiki proga paįvairinti pilką kasdienybę.

„Monstrų pirštai – itin mėgstamas užkandis ne tik vaikų, tačiau ir suaugusiųjų. Pagaminti iš skanios sviestinės tešlos ir papildyti migdolais ar mėgstamu džemu, jie taps tikra sensacija jūsų Helovino vakarėlyje“, – įsitikinusi N. Juchnevič.

Jums reikės:

  • 250 g minkšto sviesto
  • 120 g cukraus
  • 1 vnt. kiaušinio
  • 3–4 puodelių miltų
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • 1 a. š. migdolų ekstrakto
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. druskos
  • pusės puodelio keptų migdolų
  • raudonos spalvos džemo (vyšnių, braškių ar raudonųjų serbentų)

Gaminimas:

  1. Dideliame dubenyje išmaišykite sviestą ir cukrų. Įmuškite kiaušinį ir supilkite vanilės bei migdolų ekstraktus. Tuomet pamažu įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir berkite druskos. Gautą tešlą padalinkite į ketvirčius, uždenkite ir įdėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.
  2. Atšaldytą tešlą išimkite iš šaldytuvo ir iš kiekvieno ketvirčio suformuokite rutuliukus. Iš jų pradėkite minkyti „pirštus“ – voliokite tešlą vertikaliai tol, kol išeis pailgos formos, į pirštą panašus tešlos gabalėlis. Naudodami peilį ar kitą įrankį kiekvieną šio gabalėlio viršų įspauskite ten, kur turėtų būti piršto nagas. Kiekvieno suformuoto piršto viduryje pažymėkite tris brūkšnelius.
  3. Pagamintus monstro pirštus dėkite į orkaitę ir kepkite aukštoje temperatūroje apie 20 minučių. Iškepusius „pirštus“ atvėsinkite ir į nago vietą išspauskite nedidelį kiekį raudonos spalvos džemo.
  4. Migdolų griežinėliais įspauskite „nagą“ ir palikite juos dar kartą atvėsti. Užkandis paruoštas.

Tradicinis šventės maistas – karameliniai obuoliai


Tradicinis šventės maistas – karameliniai obuoliai

Karameliniai obuoliai

Jau kelerius metus naktį iš spalio 31-osios į lapkričio 1-ąją magiškos šventės linksmybės vyksta ir Lietuvoje. Moliūgai, šventinė atributika, žaismingi kostiumai ir nekasdieniai užkandžiai – pagrindiniai akcentai, kurie padės sukurti unikalaus vakaro nuotaiką. N. Juchnevič dalijasi klasikinio Helovino vakaro užkandžio – karamelinių obuolių receptu.

Jums reikės:

  • 15 vnt. mažų obuolių
  • 15 vnt medinių pagaliukų
  • smulkiai grūstų arba skrudintų žemės riešutų ir kitų pabarstukų pagal skonį
  • Karamelės gamybai:
  • 400 g sviesto
  • 400 g cukraus

Gaminimas:

  1. Pradėkite nuo karamelės – į puodą su storu dugnu po truputį berkite cukrų ir palaukite, kol jis pradės lydytis. Po maždaug 5–10 minučių, kai iš cukraus ims sunktis skystis, įdėkite sviestą ir intensyviai pamaišykite. Jei masė per skysta, berkite dar cukraus ir nuolat maišykite, kol gausite vientisą masę. Tuomet puodą nuimkite nuo ugnies ir karamelę palikite atvėsti.
  2. Obuolius nuplaukite, pašalinkite jų kotelius ir nusausinkite. Medinį pagaliuką į kiekvieną obuolį įdėkite toje vietoje, kurioje buvo kotas, ir įsmeikite maždaug iki vidurio.
  3. Paruoštą karamelę su nedideliu kiekiu vandens pakaitinkite ant nedidelės ugnies ir maišykite tol, kol masė taps vientisa ir skysta. Į gautą masę panardinkite kiekvieną obuolį taip, kad jis visas ja apliptų. Obuolius apvoliokite ir pabarstykite žemės riešutais ar kitais mėgstamais pabarstukais ir dėkite į paruoštą skardą. Kai paruošti obuoliai visiškai atauš, supakuokite juos ir įdėkite į šaldytuvą atvėsti.
  4. Sukietėjus karamelei patiekite obuolius ant stalo.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)