aA
Helovinas, Lietuvoje žinomas kaip Šiurpnaktis, yra visame pasaulyje žinoma šventė, kurią įspūdingiausiai mini JAV, Airijos ir Jungtinės Karalystės gyventojai. Lietuvoje Helovinas yra proga surengti persirengėlių vakarėlį – persirengti bauginančiais personažais, dekoruoti namus ir pasigaminti šventės tematiką atitinkančių užkandžių. Maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas pataria, kokių įsimintinų užkandžių galima paruošti tiek mažiesiems, tiek suaugusiems svečiams.
Bananiniai vaiduokliai
© Organizatorių nuotr.

„Maximos“ maisto gamybos ekspertas teigia, kad ruošiantis bet kokiai šventei maisto dekorui reikėtų skirti didelį dėmesį – nuo patiekalų išvaizdos priklauso, kiek žmonių ryšis jų ragauti. „Nors Helovinui norisi paruošti neįprastai atrodančių ir net siaubą keliančių užkandžių, vis dėl to persistengti nederėtų. Maistui papuošti ir bauginančią išvaizdą suteikti pakaks ir dekoro detalių, nes iš užkandžio išvaizdos turėtų būti aiški jo sudėtis ar bent jau pagrindinis ingredientas“, – pataria maisto gamybos ekspertas.

Saldieji kauliukai

Valgomi kauliukai
Valgomi kauliukai
© Shutterstock


Kaulo formą primenantis saldžiai sūrus užkandis vilioja ne tik savo išvaizda, bet ir skonių žaismu. „Mūsų asortimente galima rasti daugelio formų sausainių – apvalių, kvadratinių, pailgų ir kitokių. Tačiau šio užkandžio idėjai atspindėti labiausiai tiks pailgos lazdelės formos sausainiai. Juos taip pat gali rinktis pagal skonį: saldžius ar sūrius. Sausainių galuose pirmiausia uždėkite norimos formos ir dydžio zefyrus, juos galite „prilipinti“ naudodami karštą šokoladą – mat šiam atvėsus ir sustingus zefyrai liks savo vietose. Tuomet apliekite kiekvieną sausainio ir zefyrų pagrindą baltuoju šokoladu, leiskite sustingti. Šis užkandis primins kaulo formą, o naudojant įvairių ilgių sausainius galima paruošti daugybę užkandžio variacijų. Jeigu ketinate šį užkandį patiekti vaikų šventei, „kauliuko“ galus galite papuošti įvairiais spalvotais pabarstukais“, – receptu ir patarimais dalinasi A. Poleninas.

Bananiniai vaiduokliai

Bananas yra vienas populiariausių vaisių. „Bananai dažniau negu kiti vaisiai ir daržovės keliauja į pirkėjų krepšelius. Vien per savaitę pirkėjai įsigyja apie 278 tūkst. kilogramų bananų“, – pirkėjų įpročius atskleidžia „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.

Pasak A. Polenino, šiam Helovino receptui geriau rinktis dar ne iki galo prinokusius bananus – svarbu, kad nulupti vaisiai būtų pakankamai tvirti ir gerai išlaikytų savo formą. „Bananą supjaustykite į keturias dalis – perpus per visą ilgį ir po to perpus per plotį. Banano riekę perverkite mediniu pagaliuku ir apliekite jį baltuoju šokoladu. Iš juodojo šokolado drožlių pridėkite akis, tik tą darykite, kol baltasis šokoladas dar nesustingęs. Į procesą įtraukite vaikus – paraginkite mažuosius sukurti vaiduokliams šukuosenas ir drabužius, naudojant kepiniams skirtus papuošimus“, – pataria maisto gamybos ekspertas.

Bananiniai vaiduokliai
Bananiniai vaiduokliai
© Organizatorių nuotr.

Spragintų kukurūzų rankos

„Net ir pats paprasčiausias užkandis, tinkamai patiektas, gali suteikti gąsdinantį efektą. Paimkite vienkartinę permatomą pirštinę ir į kiekvienam pirštui skirtą ertmę įdėkite spalvotų guminukų, juos apiberkite mėgstamo skonio spragintais kukurūzais – atrodys ne tik efektingai, bet ir bus patogu juos valgyti“, – teigia A. Poleninas.

Mini picos – mumijos

Picos-vaiduoklės
Picos-vaiduoklės
© Shutterstock


Vakarėlio užkandžių stalą papuoš ir svečius nudžiugins universalūs užkandžiai, kuriuos galima valgyti tiek karštus, tiek šaltus.

„Sluoksniuotą šaldytą tešlą iškočiokite ir supjaustykite ją nedideliais apskritimais, kvadratais ar suformuokite kitokią formą. Aptepkite tešlos gabalėlius pomidorų ar kitokiu mėgstamu raudonu padažu. Iš juodųjų alyvuogių riekelių suformuokite akis, o likusią mini picos dalį nuklokite mocarelos sūrio juostelėmis. Tik būtinai palikite tarpus tarp jų, kad sūris perteiktų mumijos apvijų efektą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol kraštai paruduos ir sūris ištirps“, – receptu dalijasi maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(1 žmogus įvertino)
5.0000

Naminės duonos diena: plikytos kvietinės duonos be mielių receptas (9)

Dar nuo senų laikų yra sakoma, kad kepinys, į kurį įdedama daugiausiai meilės ir rūpesčio, yra...

Perlenktos mini picos – idealus pasirinkimas penktadieniui (7)

Italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco išdavė paslaptį, kaip pasigaminti tradicišką...

Burokėlių lazanija – ypatingai skanus patiekalas, kurį nuo šiol gaminsite tik taip (10)

Televizijos laidoje „Gardu Gardu“ šefas Gian Luca Demarco pagamino neįprastą lazaniją –...

Sočiai vakarienei: vištienos kepsniai kreminiame garstyčių ir grietinėlės padaže (10)

Kartais taip sunku sugalvoti ką pagaminti vakarienei. Tad turiu jums labai nesudėtingą, greitą ir...

Gardi vakarienė: makaronai su kreminiais brokoliais (20)

Kartą mus apėmė tokia alkana neviltis, kad net pradėjome juokauti apie makaronus su brokoliais....

Top naujienos

Kaip lietuvis ruošiasi transformuoti didžiųjų iššūkių drebinamą NATO? (1)

Būrio vadas, vieno didžiausio tarptautinio banko viceprezidentas, viceministras, o dabar vienas...

Lietuviai atsakė, kokį nekilnojamo turto mokestį mokėtų

Gyventojai sako nepritariantys visuotiniam nekilnojamo turto (NT) mokesčio įvedimui ir tikina, kad...

Sunkios ligos kamuojamas Jurgis atsidūrė beviltiškoje padėtyje: nežinau, ką man reiks pasakyti savo dukrai (162)

„Laivas skęsta, bet mane išmetė pirmąjį“, – laidoje „ DELFI diena “ sakė cukriniu...

55 tūkst. eurų dvikova: ar naujausio „iPhone“ objektyvas atsilaikys prieš profesionalią kino kamerą apžvalga (76)

Šių metų „Apple“ telefonų meniu trys modeliai – „iPhone 11“, „iPhone 11 Pro“ ir...

Artinasi žiema: jau šią savaitę prasidės orų permainos (10)

Pirmadienio dieną Lietuva pateks į šiltąjį ciklono sektorių. Padangė išliks debesuota, tik...

Gydytoja įspėja apie neatsargų vaistų vartojimą: po to žmonės patenka į reanimaciją ir niekas nebepadeda (21)

DELFI laidoje „Sveikatos receptas“ pokalbis apie atsparumą antibiotikams — kasmet dėl šios...

Jasikevičius apie didžiausią sezono pergalę: gera treniruotė (38)

Kauno „Žalgiris“ pasiekė didžiausią sezono pergalę „Betsafe- LKL “ susitikime 108:64...

Pavojingai kaista abu Vokietijos visuomenės pakraščiai: grasinti imasi net moterims ir vaikams (241)

Jau kuris laikas Vokietijoje dažnėja pranešimų, rodančių, jog pavojingai kaista abu visuomenės...

5 faktai apie menopauzę – kurie iš jų tiesa, o kurie – mitas? (8)

Didžiausi pokyčiai moters kūną ištinka prasidėjus lytiniam brendimui, nėštumo metu ir sulaukus...

Vilniaus pataisos namuose bausmę atliekantis vyras: užteko vieno lemtingo vakaro (20)

Apie ką galvoja žmogus, kuris atlieka bausmę? Ar jis permąsto gyvenimą, savo poelgių...