1. Grikiai su virta plėšyta vištiena, keptu svogūnu ir grietine

Grikių patiekalai

Paruošimas: išvirkite vištą. Tuomet pakepkite svogūną, dėkite gabalėliais plėšytą vištieną. Tuomet dėkite grietinės, sviesto ir dar truputį patroškinkite. Berkite druskos, pipirų, gardinkite šiuo pagardu grikius.

2. Grikiai su brokoliais, feta

Paruošimas: brokolius išvirkite. Supjaustykite gabalėliais, įmaišykite į grikius ir apibarstykite fetos sūriu.

3. Grikiai su keptu halloumi sūriu bei skystai virtu kiaušiniu

Paruošimas: ant keptuvės iškepkite halloumi sūrį. Taip pat iškepkite kiaušinį. Ant virtų grikių dėkite gabaliukais žnaibytą halloumi, virtą kiaušinį. Čia puikiai trintas avokadas ar naminis humusas.

4. Grikiai – angliški pusryčiai – su keptu kiaušiniu, kumpiu, pupelėmis, dešrelėmis

Grikių patiekalai

Paruošimas: tai angliškų pusryčių interpretacija. Pakepkite grybus, pomidoro skilteles, dešreles. Iškepkite kiaušinį. Tuomet viską dėkite į lėkštę taip, lyg ruoštumėte angliškus pusryčius. Tačiau vietoj duonos – grikiai.

Grikių patiekalai

5. Grikiai su įvairiomis daržovėmis

Paruošimas: keptuvėje pakepkite visas daržoves, kokių tik turite likučių: puikiai tiks morkos, baklažanas, cukinija, svogūnas. Tuomet viską sumaišykite su grikiais. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

6. Grikiai su plakta kiaušiniene ir ikrais

Paruošimas: pasiruoškite plaktą kiaušinienę. Tuomet dėkite ją ant grikių, gardinkite ikrais. Be abejo, ikrus galite keisti lašiša, rūkytu upėtakiu, o gal tiesiog šviežiais ridikėliais.

7. Šakšuka grikiai

Pasiruoškite šakšuka padažą. Tuomet įmaišykite dar nepilnai išvirtus grikius ir įmuškime kiaušinius. Nepamirškite kalendros.

8. Grikiai su soja ir moliūgų sėklomis

Paruošimas: virtus grikius sumaišykite su sojos padažu bei moliūgų sėklomis.

9. Grikiai su riešutų sviestu, džiovintomis uogomis, riešutais (smulkinu) ir mėgstamomis sėklomis

Grikių patiekalai

Paruošimas: saldūs grikiai? Kodėl gi ne? Susmulkinkite savo mėgstamus vaisius, sėklas ir riešutus. Gardinkite jais grikius, taip pat puikiai geras šaukštas riešutų sviesto.

10. Grikiai su bananais, mocarela sūriu ir baziliku

Paruošimas: čia tiems, kam trūksta egzotikos. Šiaip mocarelos sūris ir bananai yra puikus derinys. Juos dar apšlakstau alyvuogių aliejumi, dedu druskos ir pipirų, gardinu baziliku. Kodėl gi to neišbandžius ir su grikiais?

Grikių patiekalai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)