4 porcijos
Reikės:
- 600 g vištienos krūtinėlės
- 400 ml kokosų pieno
- 1 vidutinio dydžio svogūno
- 1 mažos raudonos paprikos
- 2 jalapeno pipirų
- 3 česnako skiltelių
- 2/3 arb. š. ciberžolės miltelių
- ½ arb. š. raudonosios paprikos miltelių
- ½ arb. š. kumino miltelių
- ½ arb. š. kalendros miltelių
- 1/3 arb. š. juodųjų pipirų
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- druskos, juodųjų pipirų
- 1 saujelė susmulkintos šviežios kalendros
Gaminimas:
1. Vištienos krūtinėles supjaustome nedideliais, pailgais gabalėliais, apibarstome druska, pipirais ir įtriname.
2. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 1 valg. š. alyvuogių aliejaus. Sudedame vištienos gabalėlius, kepame ~3-4 min, tada apverčiame visus gabalėlius ir kepame dar ~3-4 min. Taip kepant vištiena išlaikys sultingumą. Kai vištiena iškepa – išimame iš keptuvės ir laikome šiltai.
3. Svogūną nulupame, supjaustome mažais kubeliais. Iš jalapeno ir raudonos paprikos išimame sėklytes. Jalapeno pipirus supjaustome labai smulkiai, o raudoną papriką supjaustome nedidelėmis juostelėmis. Česnaką nulupame, susmulkiname.
4. Į keptuvę supilame likusį aliejų, įkaitiname ant silpnesnės vidutinės ugnies. Sudedame svogūną, papriką ir jalapeno pipirus. Kepiname, kol svogūnas suminkštėja. Tada sudedame česnaką ir visus prieskonius. Išmaišome ir kepiname ~2 min. Po to sudedame vištienos gabalėlius, išmaišome, supilame kokoso pieną ir kaitiname ~10-15 min. vis pamaišant. Pabaigoje įdedame druskos pagal skonį. Troškinį patiekite su ryžiais, tamsiomis pupelėmis ar kitu mėgstamu garnyru. Nepamirškite užbarstyti šviežia kalendra.
Skanaus!