4 porcijos

Reikės:

  • 600 g vištienos krūtinėlės
  • 400 ml kokosų pieno
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 1 mažos raudonos paprikos
  • 2 jalapeno pipirų
  • 3 česnako skiltelių
  • 2/3 arb. š. ciberžolės miltelių
  • ½ arb. š. raudonosios paprikos miltelių
  • ½ arb. š. kumino miltelių
  • ½ arb. š. kalendros miltelių
  • 1/3 arb. š. juodųjų pipirų
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • druskos, juodųjų pipirų
  • 1 saujelė susmulkintos šviežios kalendros

Gaminimas:

1. Vištienos krūtinėles supjaustome nedideliais, pailgais gabalėliais, apibarstome druska, pipirais ir įtriname.
2. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 1 valg. š. alyvuogių aliejaus. Sudedame vištienos gabalėlius, kepame ~3-4 min, tada apverčiame visus gabalėlius ir kepame dar ~3-4 min. Taip kepant vištiena išlaikys sultingumą. Kai vištiena iškepa – išimame iš keptuvės ir laikome šiltai.
3. Svogūną nulupame, supjaustome mažais kubeliais. Iš jalapeno ir raudonos paprikos išimame sėklytes. Jalapeno pipirus supjaustome labai smulkiai, o raudoną papriką supjaustome nedidelėmis juostelėmis. Česnaką nulupame, susmulkiname.
4. Į keptuvę supilame likusį aliejų, įkaitiname ant silpnesnės vidutinės ugnies. Sudedame svogūną, papriką ir jalapeno pipirus. Kepiname, kol svogūnas suminkštėja. Tada sudedame česnaką ir visus prieskonius. Išmaišome ir kepiname ~2 min. Po to sudedame vištienos gabalėlius, išmaišome, supilame kokoso pieną ir kaitiname ~10-15 min. vis pamaišant. Pabaigoje įdedame druskos pagal skonį. Troškinį patiekite su ryžiais, tamsiomis pupelėmis ar kitu mėgstamu garnyru. Nepamirškite užbarstyti šviežia kalendra.

Skanaus!

Vištiena kokosų pieno padaže