aA
Šis kibinų receptas man yra daugybę kartų pasitvirtinęs. Kibinai iškepa minkšti ir be galo skanūs. Jei gaminsite dideliam žmonių kiekiui, tuomet iškart darykite dvigubą porciją, kadangi paragavus vieną kibiną tikrai sunku neparagauti antro, ar trečio. Paruoštus kepimui kibinus galite užšaldyti (tik neaptepkite kiaušiniu) ir kepti kada panorėsite (prieš kepimą kibinus atšildykite ir aptepkite kiaušinio tryniu).
Kibinai
© Recepto autorė

~20 mažų ir didelių kibinų

Reikės:

Tešla:

  • ~500 g miltų
  • 225 g kambario temperatūros kepinių margarino
  • 3 kiaušiniai
  • 3 valg. š. grietinės
  • 0,5 arb. š. druskos


Įdaras:

  • 500 g mėgstamo riebesnio faršo (dažniausiai naudoju kiaulienos)
  • 1 kaupinas valg. š. grietinės
  • 2 dideli svogūnai
  • 1 arb. š. džiovinto mairūno
  • druskos, juodųjų pipirų


Gaminimas:

1. Tešla – 2 kiaušinius ir vieno kiaušinio baltymą išplakame su 0,5 arb. š. druskos ir 3 valg. š. grietinės. 1 kiaušinio trynį pasiliekame kibinų aptepimui. Margariną sumaišome su kiaušiniais. Po to pamažu dedame miltus ir minkome. Miltų reikia tiek, kol tešla dar limpa prie rankų, bet yra elastinga. Jei įminkysite per daug miltų, iškepę kibinai gali būti kietoki. Suminkytą tešlą dedame į dubenį, uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą bent valandai, arba į šaldiklį ~30 min. Tešlą galima palikti šaldytuve ir pernakt.

2. Įdaras – mėsą sumaišome su grietine, pagardiname mairūnu, pagal skonį dedame druskos ir pipirų (aš dažniausiai dedu ~2/3 arb. š. druskos ir ~0,5 arb. š. pipirų). Įmaišome susmulkintą svogūną.

3. Kai tešla atvėsta – pradedame formuoti kibinus. Imame po gabalą tešlos, kočiojame ant truputį pamiltuoto stalviršio ir išspaudžiame su stikline ar lėkštute norimo dydžio apskritimus. Galite pusę kibinų daryti mažesnių, kitą pusę – didesnių. Tešlos kočiojimui naudokite tik minimaliai miltų, kad kibinai iškepę nebūtų kieti. Iškočiotos tešlos storis turėtų būti apie 0,3-0,4 cm. Aš visuomet gaminu pusę porcijos mažų, pusę – didelių kibinų. Į apskritimo vidurį pailgai dedame maždaug 1 valg. š. faršo, kraštus užlipdome pailgai, gerai užspaudžiame. Kibinus dedame į margarinu ar sviestu pateptą kepimo skardą. Tarp kibinų palikite kelių cm atstumą, kad kepdami nesuliptų. Kai visus kibinu pasiruošiame, tuomet suformuojame virvelę ant kiekvieno kibino viršaus iš užspaustų kraštų ir visus kibinus aptepame kiaušinio tryniu.

4. Kibinus kepame 200 C įkaitintoje orkaitėje ~30 min, kol kibinai gražiai paruduoja. Kibinai skanūs tiek karšti, tiek šalti.

Skanaus!

Kibinai
Kibinai
© Recepto autorė
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(22 žmonės įvertino)
3.6818

Gaivios ir sočios vištienos, avokado ir agurko salotos (4)

Tai salotos idealiai tinkančios sunaudoti užsilikusią vištieną. O jei tokios ir neturite,...

Vėlyvieji pusryčiai: prancūzas išdavė tobulą prancūziškų blynelių tešlos receptą (35)

Netoli Šventosios miestelio įsikūręs Japoniškas sodas, kuriame dažnai šeimininkauja prancūzų...

Grilio padažų įvairovė: BBQ mama dalijasi 3 skirtingais padažais, kurie tiks beveik prie visko (12)

Lietuvoje maisto kepimas ant grotelių tampa vis populiaresnis ir skatina ieškoti naujų, dar...

Daugybę kartų pasitvirtinęs puikių kibinų receptas (19)

Šis kibinų receptas man yra daugybę kartų pasitvirtinęs. Kibinai iškepa minkšti ir be galo...

Atsibodo pica – štai jums itin gardi itališka alternatyva (3)

Kartais ieškoma tinkamų ingredientų, kad sukurti išskirtinius receptus, o kartais ingredientai...

Top naujienos

Bakas: Skvernelis yra Seimo valdančiųjų partijų lyderių įkaitas (6)

Praėjusią savaitę Lietuvos valstiečių ir žaliųjų ( LVŽS ) frakcijos durimis Seime trenkęs...

Milžinų keliais Šiaurės Airijoje keliavę lietuviai: sunku patikėti, kad tai sukūrė gamta

Pirmoje pasakojimo apie Šiaurės Airiją dalyje pasakojau, kad šią Jungtinės Karalystės...

Patarėjai prisiminimus apie darbą su Grybauskaite išliejo feisbuke (223)

Dešimt metų Lietuvai vadovavusi Dalia Grybauskaitė penktadienį perdavė naujajam prezidentui...

Europos Parlamentas išrinko Ursulą von der Leyen naująja Europos Komisijos vadove (61)

Vokiečių politikė Ursula von der Leyen antradienį užsitikrino Europos Parlamento palaikymą ir...

Kodėl Merkel vis nevalingai dreba: lietuvių gydytoja turi savo spėjimą (97)

Visa Europa jau kurį laiką svarsto, kodėl dreba Vokietijos kanclerė Angela Merke l. Užsienio...

Prieš 30 metų išvyko į Sibirą ir grįžo su 120 lietuvių karstų: palaikus vyniojo į drobules ir dėjo į mažas dėžutes (35)

Artėjant liepos 17 dienai, kada „ Misija Sibiras ‘19“ komanda išvyks į Kazachstaną,...

Vos 13 sulaukusi Ingos Paksaitės-Stumbrienės dukra Estela tapo žinomo žurnalo rubrikos redaktore (8)

Naujausias „Verdu ir kepu" žurnalas sulaukė žaismingo pastiprinimo savo komandoje – nuolatinę...

Lazdijų rajone kontrabandininkų „VW Passat“ taranavo pareigūnų automobilius (12)

Antradienio vakarą , apie 18 val. Krosnoje, Lazdijų r. pareigūnai, turėdami informacijos, kad...

Feisbuke plinta zoologijos sodo gyvūnų nuotraukos: lankytojai sako, kad situacija baisesnė nei cirke (37)

Reaguodamas į socialiniame tinkle „Facebook“ plintantį vaizdo įrašą, kad Klaipėdos...

Komunikacijos ekspertas: privatus verslas pamiršo suprasti žmones

Krizių komunikacijos, rizikos valdymo ir skaitmeninės komunikacijos ekspertas, Tarptautinės ryšių...