Įdarui reikės:

  • 500 g jautienos sprandinės
  • 50 ml šviesaus alaus
  • 500 g bulvių
  • 500 g voveraičių
  • 500 ml vandens
  • 2 daržovių sultinio kubelių
  • 2 šakelių čiobrelio
  • 1 saliero stiebo
  • 2 morkų
  • 1 svogūno
  • Ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • Druskos
  • Juodųjų pipirų


Tešlai reikės:

  • 150 g sviesto
  • 300 g miltų
  • 100 ml šviesaus alaus


Pyrago patepimui reikės:

  • 1 kiaušinio trynio
  • 1 valg. šaukšto grietinėlės


Jautieną, bulves, salierą ir morkas supjaustyti stambesniais kubeliais, o svogūną smulkiais.

Užvirti vandenį ir įmesti sultinio kubelius. Maišyti, kol kubeliai ištirps.

Į įkaitintą keptuvę su aliejumi suberti mėsą ir apkepinti. Jai apskrudus supilti alų ir šiek tiek patroškinti. Tuomet sudėti visas daržoves. Pabarstyti druska ir pipirais. Šiek tiek pakepinti ir užpilti sultinio, kad apsemtų. Sudėti voveraites ir palikti troškintis maždaug 40 min.

Tuo tarpu reikia pasigaminti tešlą. Miltus su sviestu labai gerai permaišyti virtuvinio kombaino pagalba, kol gaunama smėlio konsistencija. Tuomet supilti alų ir maišyti iki vientisos konsistencijos. Tešlą pabaigti minkyti ant miltais apiberto stalo. Tešlą įsukti į maistinę plėvelę ir leisti 30 min. pailsėti šaldytuve. Per tą laiką baigs išsitroškinti ir įdaras.

Tešlą iškočioti apie 3-4 mm storio. Kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti miltais. Ją iškloti tešla (apie 4 cm tešlos dar turi likti išlindę iš formos). Supilti įdarą iki formos viršaus. Tešlos kraštus užvynioti link vidurio ir juos patepti kiaušinio trynių ir grietinėlės plakiniu.

Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje su garų funkcija apie 30 min. (kepant be garų, kepimo laiką šiek tiek pamažinti).

Daržovių ir jautienos pyragas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)