aA
Italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco siūlo pasigaminti rudenišką pyragą su mėsa, grybais ir daržovėmis, kad, anot jo, „būtų malonu, gera ir laiminga gyvent“. Italai garsėja meile maistui, taigi toks patiekalo pristatymas nekelia nuostabos.
Daržovių ir jautienos pyragas
© Recepto autorius


Daržovių ir jautienos pyragas


Įdarui reikės:

  • 500 g jautienos sprandinės
  • 50 ml šviesaus alaus
  • 500 g bulvių
  • 500 g voveraičių
  • 500 ml vandens
  • 2 daržovių sultinio kubelių
  • 2 šakelių čiobrelio
  • 1 saliero stiebo
  • 2 morkų
  • 1 svogūno
  • Ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • Druskos
  • Juodųjų pipirų


Tešlai reikės:

  • 150 g sviesto
  • 300 g miltų
  • 100 ml šviesaus alaus


Pyrago patepimui reikės:

  • 1 kiaušinio trynio
  • 1 valg. šaukšto grietinėlės


Jautieną, bulves, salierą ir morkas supjaustyti stambesniais kubeliais, o svogūną smulkiais.

Užvirti vandenį ir įmesti sultinio kubelius. Maišyti, kol kubeliai ištirps.

Į įkaitintą keptuvę su aliejumi suberti mėsą ir apkepinti. Jai apskrudus supilti alų ir šiek tiek patroškinti. Tuomet sudėti visas daržoves. Pabarstyti druska ir pipirais. Šiek tiek pakepinti ir užpilti sultinio, kad apsemtų. Sudėti voveraites ir palikti troškintis maždaug 40 min.

Tuo tarpu reikia pasigaminti tešlą. Miltus su sviestu labai gerai permaišyti virtuvinio kombaino pagalba, kol gaunama smėlio konsistencija. Tuomet supilti alų ir maišyti iki vientisos konsistencijos. Tešlą pabaigti minkyti ant miltais apiberto stalo. Tešlą įsukti į maistinę plėvelę ir leisti 30 min. pailsėti šaldytuve. Per tą laiką baigs išsitroškinti ir įdaras.

Tešlą iškočioti apie 3-4 mm storio. Kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti miltais. Ją iškloti tešla (apie 4 cm tešlos dar turi likti išlindę iš formos). Supilti įdarą iki formos viršaus. Tešlos kraštus užvynioti link vidurio ir juos patepti kiaušinio trynių ir grietinėlės plakiniu.

Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje su garų funkcija apie 30 min. (kepant be garų, kepimo laiką šiek tiek pamažinti).

Daržovių ir jautienos pyragas
Daržovių ir jautienos pyragas
© Recepto autorius
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(7 žmonės įvertino)
4.4286

6 idėjos, kaip gražiai ir skirtingai papuošti šventinį stalą (2)

Šventinis stalas – pagrindinė šeimos susibūrimo vieta per žiemos šventes. Tačiau neretai...

Padėkos diena: kalakutas su obuoliais, kepta antis su apelsinais ir medumi, moliūgų pyragas ir šparaginių pupelių apkepas (34)

Nors Padėkos diena labiausiai švenčiama Jungtinėse Amerikos Valstijose bei Kanadoje, tačiau ją...

Paprasti paštetai – tinginiams (6)

Paštetas – tai mėsa tinginiams. Paruošto pašteto nereikia virti, kepti, pjauti ir net kramtyti....

Aromatingas ir burnoje tirpstantis jautienos troškinys (23)

Atvėsus orams namų kiemuose, soduose ir gamtoje beveik nustoja rūkti lietuvių taip mėgstamos...

Daržovių ir jautienos pyragas – sotus ir labai skanus (6)

Italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco siūlo pasigaminti rudenišką pyragą su mėsa, grybais ir...

Top naujienos

Už kovą „Žalgirį“ gyręs Jasikevičius mojo ranka į nokautuojantį Jameso dūrį: man tai neįdomu specialiai Krepšinis.lt iš Maskvos (66)

Antrus metus iš eilės Maskvos „Megasport“ arenoje Kauno „Žalgiriui“ teko žaisti...

RAND ataskaitoje – dar vienas įspėjimas NATO: šios temos Baltijos šalys vengia ne veltui (306)

NATO viršūnių susitikimą Londone prezidentas Gitanas Nausėda pavadino puikiu ir net fantastišku....

Lietaus debesys išplis po visą šalį – siautės itin stiprus vėjas (1)

Penktadienį pietvakarių vėjas pasidarys dar gūsingesnis.

Juodžiausias Jasikevičiaus ruožas: ugnimi į ugnį atsakiusį „Žalgirį“ palaidojo Jameso tritaškis (638)

Kauno „Žalgirio“ (3-9) krepšininkų pastangos nutraukti pralaimėjimų seriją Eurolygoje...

Katastrofos zonoje gyvenusi moteris: ekskursijos į šią vietą turi būti ne pramoga, o galimybė išvysti kvailumo pasekmes (28)

Pagaliau atėjo metas apžvelgti įdomiausią Černobylio zonos objektą – Pripetės miestą....

VU rektorius: dabartiniam valstybės „establišmentui“ reikia radikalaus atnaujinimo – jie nebesupranta, ką daro

„Mūsų protesto akcijos nesibaigs per visus rinkiminius metus. Mūsų tikslas yra nauja karta –...

Latvijos miestas pasipuošė kaip pasakoje: tapo tikra Kalėdų sensacija (77)

Kalėdoms artėjant Latvijos miestai tampa vis gražesniais. Štai ir Uogrė pavirto tikru kalėdiniu...

Rūta Steponavičienė

Vyras papasakojo, kaip jam pavyko nutraukti saitus su alkoholiu: kada joks kodavimas nepadės? (6)

Alkoholizmas – turbūt viena iš opiausių Lietuvos problemų. Tik ar pagalvojame, kad ši...

Rapšys nesulaikomas – apgynė Europos čempiono titulą ir iškovojo antrą aukso medalį (66)

Lietuvos plaukimo žvaigždė Danas Rapšys Glazge (Jungtinė Karalystė) vykstančiose Senojo...

Pasitikrinkite, ar jums tai negresia: 5 nepastebimi dalykai, kurie veda santykius į pražūtį (38)

Labai daug santykių nutrūksta – tokia realybė, kad ir kaip sunku būtų ją pripažinti. Dauguma...