aA
„Želė tortas – vaikystės prisiminimas, svajonė ir patiekalas, kurio, prisipažinsiu, man niekada nepavyko pagaminti“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ sako vedėja Beata Nicholson. Tačiau vilnietei Elvanai Mackevičienei pagaminti šį skanėstą pavyksta kiekvieną kartą – draugai ją praminė želė tortų karaliene.
Beata Nicholson ir Elvana Mackevičienė
© LRT

„Želė tortas – desertų karalius, o mane draugai vadina želė tortų karaliene. Sakau iš patirties – jis visus nustebina savo išvaizda, o paskui – ir skoniu“, – sako E. Mackevičienė.

Jai pritaria ir B. Nicholson – ji prisipažįsta, kad tokio torto niekuomet nepavyko pagaminti. E. Mackevičienė sako, kad pirmą kartą želė tortą pasigamino įkvėpta anytos ir mamos, o dabar jis jau tapo visų švenčių akcentu.

Elvanos želės tortui pagaminti reikės:

  • 2 pakelių kivių želės (po 77 g)
  • 2 pakelių vyšnių želės
  • 2 pakelių apelsinų želės
  • 1 500 ml karšto vandens (po 500 ml kiekvienam pakeliui želės)
  • 1 banano
  • 1 rūgštesnių obuolių
  • 2 nedidelių apelsinų
  • 150 g žaliųjų vynuogių
  • 1 indelio konservuotų ananasų griežinėlių
  • 1 indelio konservuotų persikų puselių
  • 1 stiklinės braškių ar mėlynių, kitų sezoninių uogų
  • 1 stiklinės šilauogių

Želė miltelius ištirpdykite karštame vandenyje, tačiau naudokite dvigubai mažiau vandens, nei nurodyta želė instrukcijoje. Tai labai svarbu – kitaip tortas gali nelaikyti formos.

Indo, kuriame gaminsite tortą, dugne dėliokite supjaustytus vaisius. Elvana naudoja braškes, šilauoges ir vynuoges, tačiau galite naudotis fantazija ir vaisius dėlioti savo nuožiūra. Nepamirškite, kad dubens dugnas – torto viršus, todėl patariama vaisus sudėlioti kuo gražiau.

Ant pirmojo sluoksnio pilkite apelsinų želė – prireiks maždaug vieno samčio. Dėkite į šaldytuvą 10–15 min., arba kol želė apstings.

Taip dėkite kiekvieną sluoksnį, dubens šonus vaisiais dekoruokite simetriškai, o centras – ne toks svarbus. Kiekvieną sluoksnį užpilkite vis kitu želė skoniu ir palaikykite šaldytuve. Elvana rekomenduoja želė tortą per naktį palaikyti šaldytuve, o tik tada bandyti pjaustyti.

Norėdami išimti tortą aš dubens, jo kraštus atlipinkite pakaitintu peiliuku ir pasiruoškite karšto vandens dubenį. Virš dubens, kuriame gaminote tortą, dėkite lėkštę, kurioje jį serviruosite ir taip uždengtą dubenį įmerkite į karšto vandens vonelę. Dubenį palaikykite apie 10 sekundžių ir apverskite – tortas išslys ant lėkštės.

Kaip pagaminti tortą, žiūrėkite videoreportaže.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skaniausias prancūzų receptas, kaip apsiginti nuo siaučiančių virusų: tradicinė česnakų sriuba video receptas (3)

Praėjusią savaitę savo skaitytojams atskleidėme prancūziškos svogūnų sriubos receptą , o...

Įvairiems patiekalams tinkantis ingredientas – visada po ranka: kaip be papildomo laiko ir pastangų išsikepti burokėlių (12)

Kepti burokėliai gali būti pagrindinis produktas jūsų namuose ištisus metus. Jie puikiai tinka...

Užkalnis garsaus viešbučio restorane: blogiausiai išleisti šimtas eurų (275)

Gerų viešbučių restoranai turi būti puikūs. Praėjo tie laikai, kai žinomas viešbutis galėjo...

Tikras prancūzų virtuvės pasididžiavimas – svogūnų sriuba: vienas gardžiausių ir pigiausių receptų video receptas (38)

Jei dar nesate ragavę šios tradicinės prancūzų sriubos , neskubėkite pradėti raukytis –...

Pirštus apsilaižys kiekvienas: vištienos petukai su skaniausiu barbekiu padažu video receptas (20)

Šis patiekalas tiek paprastas, kiek ir skanus. Visa paslaptis – lipnus barbekiu ir medaus padažas...

Top naujienos

Paimtų vaikų drama tęsiasi: vaiko teisių specialistai galiausiai išklausė tėvo po susitikimo džiaugsmu netryško (527)

Antradienį po daugiau nei valandos beldimosi į uždarytas duris, atimtų vaikų tėvas Gintaras...

Skripalių apnuodijimą tiriantis rusų žurnalistas slapstosi Baltijos šalyse: manau, man liko pusė metų (94)

Vienas iš Rusijos žurnalistų, padėjęs atskleisti, kad Skripalių nuodytojai ne turistai, o...

Ekspertų liudijimai apie ES milijonus švietimo sistemoje: pirkimai įžūliai imituojami (80)

Direktoriaus postą Giedriui Vaideliui kainavęs Ugdymo plėtotės centro organizuotas ugdymo...

Skelbiama apie aptiktus nužudyto žurnalisto Khashoggi palaikus, „Skynews“ šaltiniai pateikė dar šiurpesnių detalių papildyta 15.20 (299)

Nužudyto žurnalisto Jamalo Khashoggi kūno dalys buvo rastos įmestos į šulinį Saudo Arabijos...

Palikto šuns drama virpina vilniečių širdis: jau 2 metus nesitraukia nuo prie sodybos augančio medžio (13)

Vilniaus gyventojai nerimauja: jų teigimu, prieš porą metų iš sodybos išsikraustęs vyras paliko...

Skaniausias prancūzų receptas, kaip apsiginti nuo siaučiančių virusų: tradicinė česnakų sriuba video receptas (3)

Praėjusią savaitę savo skaitytojams atskleidėme prancūziškos svogūnų sriubos receptą , o...

Neįprastas vaizdas: nuo stipraus vėjo miškas pradėjo „kvėpuoti“ (4)

Internete plinta vaizdo įrašas, kuriame matyti tarsi žemė kvėpuotų – paviršius vis pakyla ir...

Tragiškoje avarijoje JAV žuvo lietuvių muzikantas Arūnas Augustaitis (5)

Šį savaitgalį tragiškai žuvo JAV gyvenimą kūręs ir dirbęs lietuvių muzikantas Arūnas...

Diagnozė privertė gyvenimą keisti iš esmės: mama dėl dukters įgijo naują profesiją ir išmoko gyventi kitaip

Daugelis, išgirdę diagnozę – autizmas , vis dar įsivaizduoja sėdintį, linguojantį ir į...

Atostogos ne sezono metu: būtina skaityti atsiliepimus ir apsiginkluoti tolerancija

Nors vasara išlieka populiariausias atostogų laikas, kelionių pardavimai rodo, jog ribos tarp...