Šį sekmadienį, liepos 23 d., pasaulyje minima Tarptautinė dešrainių diena. Šventė ypač populiari Jungtinėse Amerikos Valstijose, Didžiojoje Britanijoje ir Austrijoje, kur rengiamos įvairios dešrainių valgymo varžybos.

Šventė nepamirštama ir Lietuvoje. Nors dešrainiai pastaruoju metu populiarumu nusileidžia itin išpopuliarėjusiems mėsainiams, tačiau tai toks maistas, kurį pasigaminti labai paprasta. Ir kas svarbiausia – galima eksperimentuoti.

„Nors paprastai įsivaizduojama, kad dešrainiai turi būti gaminami namuose, tačiau niekas nedraudžia jų išsikepti ir ant laužo ar kepsninėje. Vasara puikus metas leisti laiką gamtoje ir mėgautis pasigamintu greitu užkandžiu“, – šypsosi Algis Kairys, „Daumantų“ pagardų kūrėjas ir skonio meistras. Tarptautinės dešrainių dienos proga skonio meistras pateikia receptą, skirtą ruošti gamtoje.

Dešrainiui pagaminti reikės:

„Hot dog“ tipo bandelės, dešrelės (turi būti tinkama kepti ant žarijų, tai gali būti vištienos, pipirinė, kario, česnakinė ar kt.), pusės nedidelio svogūno, šaukšto tarkuoto kietojo sūrio, šaukšto majonezinio padažo „Hamburger“, šaukšto lietuviškų garstyčių ir šaukšto kečupo.

Kaip pasigaminti?

Pirmiausia dešrelę ir bandelę švelniai apskrudinkite kepsninėje. Svogūną smulkiai supjaustykite. Apskrudintą bandelę įpjaukite išilgai, jos vidų ištepkite kečupu ir majoneziniu padažu, sudėkite smulkintus svogūnus ir dešrelę.

Dešrainio viršų patepkite plonu garstyčių sluoksniu, o ant viršaus pabarstykite tarkuoto kietojo sūrio. Dešrainį skrudinkite ant žarijų, kol sūris išsilydys. Patiekite su salotų lapais, pomidorais ar bazilikų lapeliais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)