2 asmenims, 30 min.

  • 6 bulvės
  • 200 g varškės
  • 2 kiaušiniai
  • 2 šaukštai bulvių krakmolo
  • pagal skonį druskos
  • pagal skonį maltų pipirų
  • 3 šaukštai grietinės
  • šlakelis aliejaus

Bulves nuskusti ir sutarkuoti burokine trintuve.

Varškę sumaišyti su kiaušiniais, krakmolu, druska bei pipirais. Į varškės masę įmaišyti bulves.
Iš masės padaryti paplotėlius ir dėti į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Apkepti iš abiejų pusių.
Dėti apkeptus paplotėlius į puodą, įpilti truputį vandens, dėti grietinę ir troškinti 15 -20 minučių ant nestiprios kaitros.

Jei bulvių masė vandeninga, tuomet rankomis nuspauskite lengvai.

Troškinti bulvių ir varškės blynai